Prometna nesreća

Motociklist poginuo u sudaru u Zagrebu, uhićena vozačica koja mu je oduzela prednost

Šarlota Brnčić

Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Foto Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaskaSinoć, oko 21.25 sati u Novom Zagrebu, dogodila se teška prometna nesreća sa smrtnom posljedicom.


Kako je priopćeno iz PU zagrebačke, 51-godišnjakinja je upravljala Hyundaijem i20, zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se prometnom trakom za lijevo istočnom kolničkom trakom Božidara Magovca u smjeru sjevera.


Ušla je u raskrižje s Ukrajinskom i Šišićevom skrećući u lijevo na sjeverni kolnik Ukrajinske za vrijeme dok je za njen smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo, međutim nije propustila vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera i zadržavalo prednost prolaska.
Iz tog razloga je na srednjem dijelu raskrižja, na desnu bočnu stranu njenog vozila u kočenju naletio motocikl marke Yamaha zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je Šišićevom u smjeru juga, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 24-godišnjak.


Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaska.


Na mjestu događaja motociklist je preminuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Vozačica je uhićena zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu; smještena je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu.


Kriminalističko istraživanje je u tijeku.


Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu, uz asistenciju ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke.


Promet vozila na kolniku ulice Božidara Magovca južnije od raskrižja s Ukrajinskom ulicom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 21.30 do 01.30 sati, dok se promet Ukrajinskom ulicom odvijao otežano uz privremenu regulaciju policijskih službenika.