Napad piromana

Mladoj poduzetnici zapalili Mercedes, kći je Hrvoja Petrača: “Auto mi je kupila mama”

Portal Novi list

Foto Davor Puklavec/Pixsell, Luksuzno.com

Foto Davor Puklavec/Pixsell, Luksuzno.com

Policija je utvrdila da je požar podmetnut i da mi je auto zapaljen namjerno, ali zbog tajnosti postupka ne mogu reći ništa drugo, rekla je Montana Lorena MikulićTko je pod okriljem noći zapalio  skupocjeni Mercedes CLA u vlasništvu Montane Lorene Mikulić (24), vlasnice agencije za luksuznee nekretnine? Ovo si pitanje postavljaju zagrebački kriminalisti, ali i obitelj mlade vlasnice automobila.


Policija je utvrdila da su “nepoznati počinitelji najvjerojatnije otvorenim plamenom zapalili vozilo i pritom pričinili štetu od 220.000 kuna”. Osim Mercedesa, vatra je zahvatila dio obližnje parkirane Opel Insignije.


Intenzivno tragaju za piromanima, koji su iz nepoznatog razloga tim činom poslali poruku vlasnici vozila, ili članovima njezine obitelji.


Auto zapaljen namjerno
“Policija je utvrdila da je požar podmetnut i da mi je auto zapaljen namjerno, ali zbog tajnosti postupka ne mogu reći ništa drugo. I ne, nisam nikad ni poslovno ni privatno primala nikakve prijetnje ili upozorenja, a sve su snimile nadzorne kamere na zgradi”, rekla je za Jutarnji mlada poduzetnica.


Iskreno se nada će što prije policija razriješiti slučaj i otkriti motiv paleži. Kad je začula eksploziju, priča, nije odmah znala što se događa. Ubrzo je uočila da joj gori auto, koji joj je prije tri godine kupila mama, za oko 50.000 eura.


Vlasnica Mercedesa kći je poznatih hrvatskih poduzetnika Mirjane Mikulić, i Hrvoja Petrača. Njena je majka užasnuta paležom i eksplozijom koja je uslijedila.


“Vjerujte, ne znam motive zbog kojih bi netko zapalio auto moje kćeri. I u četvrtak i u petak bila sam na policiji i to su me isto pitali.


Ali, ja ne vidim motiv ni u poslovima vezanim uz nekretnine ni u nekim privatnim razlozima”, rekla je Mirjana Mikulić za Jutarnji.S objekta ispred kojeg je auto zapaljen policija je izuzela snimku videonadzora na kojoj se vide mogući počinitelji. Majka i kći Mikulić, kako se doznaje, osobe sa snimke nisu mogle identificirati.


Spor oko očinstva s Hrvojem Petračem


Mirjana Mikulić bila je svjedokinja na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji u Remetincu 2000-ih. U svom je iskazu govorila o strukturi tzv. zločinačke i navela da su joj na vrhu bili Hrvoje Petrač i Nikica Jelavić te ispod njih Zoran Pripuz, a još niže braća Momčilović i Davor Zečević, koji je u međuvremenu ubijen.


Rekla je i da je nakon ubojstva Zlatka Bagarića Hrvoje Petrač organizirao dvije komemoracije. Međutim, sud tom njezinu iskazu nije vjerovao, jer nije dokazano postojanje tzv. zločinačke organizacije.


U vrijeme tog suđenja puno se pisalo u medijima i o njezinu sporu s poznatim poduzetnikom Hrvojem Petračem, osuđenom za otmicu sina generala Vladimira Zagorca, u dokazivanju očinstva nad kćeri koja je rođena 25. studenoga 1996. godine.


Sutkinja je donijela presudu koja je i potvrđena nakon što je Petrač šest puta izostao s DNK testiranja. Osim što je sud ustvrdio da je Petrač otac kćeri Mirjane Mikulić, odredio mu je i plaćanje alimentacije od 3.150 kuna mjesečno, i to s kamatama počevši od 30. siječnja 1997. godine.


Međutim, odbijen je veći dio zahtjeva Mirjane Mikulić i njezine kćeri za alimentacijom, koje su tražile čak 35.000 kuna s kamatama, a zbog toga su se čak obratile i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.


Bivšeg supruga joj upucali mafijaši


Mirjana Mikulić bila je i bivša supruga Ivana Serdarušića (62), Hrvata koji je ubijen početkom kolovoza 2018. godine u Amsterdamu u klasičnoj mafijaškoj egzekuciji.


Nizozemska policija u veljači 2019. godine za njegovo je ubojstvo osumnjičila Čabu Dera (38), mađarskog državljanina koji je 5. siječnja 2019. na Banovu brdu u Beogradu ubio Nebojšu Markovića (37) i to greškom, a i to ubojstvo, kao i ubojstvo Serdarušića, zabilježile su nadzorne kamere.


Policija je navela da je Der stigao u Nizozemsku oko 8. srpnja, a onda je tri tjedna kasnije u jednom talijanskom restoranu u Amsterdamu prišao stolu za kojim je sjedio Serdarušić i pucao mu u glavu te pobjegao.


Njegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mjestu zločina pronađeni su i tragovi njegova DNK.Osim Serdarušića i Markovića, ubio je jednog muškarca u Budimpešti, gdje je i uhićen, piše Jutarnji.