Nepravomoćno

Mladić osuđen na 12 godina zbog ubojstva novog dečka bivšeg partnera, bacio mu tijelo u Savu

Hina

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Ilustracija / Snimio Vedran KARUZA

Kada su se našli na dogovorenom mjestu spustili su se do rijeke Save gdje je izbila svađa, a potom i naguravanje, nakon čega je 20-godišnjak ubo nožem 21-godišnjaka i odgurnuo ga u SavuNa zagrebačkom Županijskom sudu u petak je na 12-godina zatvora nepravomoćno osuđen 20-godišnji mladić koji je 7. ožujka prošle godine ubio nožem 21-godišnjeg novog dečka svojeg bivšeg partnera.


Uz to, mladiću je određen istražni zatvor jer je osuđen na kaznu zatvora višu od pet godina, a mora platiti i polovicu svih sudskih troškova u iznosu od 43.000 kuna te troškove odvjetnika žrtvine obitelji.


Mladiću su kao olakotne okolnosti cijenjene smanjiva ubrojivost, dosadašnja neosuđivanost i mlađa dob, dok su kao otegotne uzete niske pobude i visoki stupanj kriminalne volje koja je vidljiva iz pokušaja prikrivanja zločina.
Mladića se tereti da je 7. ožujka prošle godine nazvao 21-godišnjaka kojeg poznaje od ranije te ga je pozvao da se između 19 i 20 sati nađu na savskom nasipu kod naselja Prečko.


Kada su se našli na dogovorenom mjestu spustili su se do rijeke Save gdje je izbila svađa, a potom i naguravanje, nakon čega je 20-godišnjak ubo nožem 21-godišnjaka i odgurnuo ga u Savu.


Tijelo ubijenog je pronašla policija 28. ožujka prošle godine u Strmcu Bukevskom.