Policija

Mladić jurio Audijem 217 kilometara na sat po autocesti Rijeka-Zagreb

Šarlota Brnčić

Foto Duško Jaramaz PIXSELL

Foto Duško Jaramaz PIXSELL

Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 5.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na mjeseca danaProteklog vikenda policija je, već uobičajeno, imala pune ruke posla sa vozačima koji su sjedali pijani za upravljač, ali i činili niz drugih prekršaja.


Noćas je na autocesti Rijeka-Zagreb izmjerena najveća brzina kada je posada policijskog presretača 10 minuta poslije pola noći, kod vijadukta Severinske Drage, zaustavila 27-godišnjeg vozača Audija A6, križevačkih registracijskih oznaka. Kretao se u smjeru Zagreba brzinom od 217 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.


Zbog počinjenog prekršaja predložena mu je novčana kazna od 5.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na mjeseca dana.
Najveća koncentracija alkohola od 1,84 promila izmjerena je 57-godišnjem vozaču u Rijeci, a kojeg je prometna policija zaustavila u subotu, oko 2.15 sati na Rivi. Upravljao je Fiatom, riječkih registracijskih oznaka, te je protiv njega podnijet optužni prijedlog.


Tijekom vikenda se dogodilo i 26 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško i četiri lakše ozlijeđene.


Ukupno je zabilježen 241 prometni prekršaj i to: 97 prekršaja prekoračenja brzine, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 20 nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest korištenja mobitela u vožnji, zatim pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 93 različita prometna prekršaja.


Od 15 vozača pod utjecajem alkohola, njih troje je imalo koncentraciju alkohola iznad 1,51 promila, šest ih je evidentirano u kategoriji između 0,51 do 1,00 promila, pet između 1,01 i 1,50 promila, jedan vozač je bio s koncentracijom do 0,50 promila (mladi i profesionalni vozači), a jedan je odbio alkotestiranje.