"Pala"

Mlada Brazilka sletjela u Hrvatsku s kilom kokaina u odjeći, loše ga je sakrila

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Carinici su na njenoj odjeći uočili dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trage i prozirne plastične vrećice s praškastom materijomU ruke zagrebačke policije “pala” je 22-godišnja Brazilka koja je u Hrvatsku doputovala skrivajući u odjeći kilogram kokaina.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, a po prethodnom dogovoru sa, za sada, nepoznatim muškarcem, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu.


U torbici su se nalazile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom ukupne mase od oko 1080 grama.
Kokain je djevojka 2. srpnja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku na način da je odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu.


Međutim, po dolasku u Zračnu luku “Franjo Tuđman“ iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled kojom prilikom su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je protiv nje podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.