Neredi u BiH

Masovna tučnjava ilegalnih migranata nadomak hrvatske granice, ubijena dva muškarca

Marin Smolčić

Migranti u blizini Bihaća / Reuters

Migranti u blizini Bihaća / Reuters

Pri tome su poginula dvojica Pakistanaca, deset osoba je u vrlo teškom stanju prevezeno u Kantonalnu bolnicu Bihać, dok ih je osemero prošlo s lakšim ozljedama. Prema izjavama lokalne policije svi ubijeni i ozljeđeni su državljani Pakistana 


 


BIHAĆ Kasno sinoć se kod mjesta Žegar uz samu granicu BiH s Hrvatskom dogodila masovna tučnjava, po broju sudionika najveća u vrijeme trajanja migrantske krize. 
Sukob se dogodio kod divljeg migrantskog naselja na Žegarskom polju kada su se sukobilo gotovo stotinu ilegalnih migranata iz Pakistana i Afganistana. U tučnjavi su sijevali noževi, koristile su se metalne cijevi, palice, kamenje… Pri tome su poginula dvojica Pakistanaca, deset osoba je u vrlo teškom stanju prevezeno u Kantonalnu bolnicu Bihać, dok ih je osemero prošlo s lakšim ozljedama. Prema izjavama lokalne policije svi ubijeni i ozljeđeni su državljani Pakistana.


Ovo divlje migrantsko naselje zapravo je početna ruta ilegalnih prijelaza migranata u Hrvatsku, dok oni s nešto novca na put idu posredovanjem krijumičara ljudi. Policija sumnja kako je ovo razlog pojačanih frustracija među migrantima jer su lokalne vlast i državno tužiteljstvo tijekom dva dana uhitile 23 osobe iz Bihaća za koje se tvrdi da već dulje vrijeme zgrću novac krijumčarenjem migranata u Hrvatsku.


Prema riječima glasnogovornika MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedića, cijelu noć je trajala istraga ove tučnjave, ali je kao i uvijek problem identificirati sudionike tučnjave i ubojstava jer niti jedan od njih uz sebe nemna nikakav identifikacijski dokument.