Nije naučio

Izašao iz zatvora, pa u Viškovu vrijeđao majku, sestru i baku, strpali ga natrag u Via Romu

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Pixsell

Ilustracija (ne prikazuje osobe iz članka) / Foto Pixsell

Prije dva dana došao je do majčinog stana, tražio od nje novac, a kada je ona to odbila, sišao je u dvorište i oštetio joj automobil. U pitanju je recidivist koji je nedavno izašao iz istražnog zatvora, no čini se da ništa nije "naučio".Istražni centar riječkog Županijskog suda danas je radio “punom parom”, a dežurni sudac istrage imao je pune ruke posla oko rješavanja zahtjeva državnog odvjetništva da se petorici osumnjičenika u pet odvojenih slučajeva odredi istražni zatvor.


Sudac istrage je u četiri slučaja prihvatio prijedlog o određivanju zatvora, dok je u petom slučaju osumnjičeniku za obiteljsko nasilje odredio mjere opreza, među kojima i zabranu približavanja.


Pod sumnjom u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama jednomjesečni istražni zatvor određen je 33-godišnjem Riječaninu Venku Miočiću.
Riječanin se sumnjiči da je od početka 2019 godine do danas u više navrata od tri osobe kupovao marihuanu u količinama od najmanje pet kilograma, amfetamin i ecstasy u nepoznatim količinama, a sve u svrhu daljnje preprodaje.


Pretragom njegova stana u Rijeci pronađeno je 4395 grama marihuane, 950 grama amfetamina, 41 tableta ecstasya, 3 digitalne vage, te novčani iznosi od 7.200 kuna, 720 eura i 210 američkih dolara.


U riječki zatvor smješten je i 33-godišnji Osječanin Stjepan Arbanas koji je osumnjičen za krijumčarenje ilegalaca.


Zajedno sa dvojicom suučesnika Arbanas se sumnjiči da je za iznos od najmanje 1.800 kuna i 500 eura po obavljenom prijevozu 22. veljače dogovorio prijevoz stranih državljana od Zagreba do mjesta nedaleko Rijeke u blizini državne granice sa Slovenijom.


Ilegalci koje su krijumčarili bili su četiri državljana Bangladeša i jedan Sirijac.


Istražni zatvor određen je danas i 29-godišnjem državljaninu Srbije, Aleksandru Filipoviću, također zbog krijumčarenja imigranata. Filipović se sumnjiči da je 23. veljače, za obećani, točno neutvrđeni iznos, u Zagrebu prethodno ukrcao dva državljanina Bangladeša u BMW, talijanske registracije.


Prevozio ih je autocestom Rijeka – Zagreb te ih po dolasku na riječko područje odveo do Klane gdje ih je iskrcao. Uhvatila ih je granična policija 50-tak metara od granice sa Slovenijom.


Zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i oštećenje tuđe stvari jednomjesečni istražni zatvor određen je 30-godišnjem Alenu Jurčeviću iz Viškova. U pitanju je recidivist koji je nedavno izašao iz istražnog zatvora, no čini se da ništa nije “naučio”.


Jurčević se sumnjiči da je od 20. siječnja do 24. veljače, nakon što je izašao iz istražnog zatvora, učestalo psihički maltretirao i vrijeđao majku, sestru i baku. Od majke i bake je tražio novac, a kada mu one nisu udovoljile, nastavio je s vrijeđanjem.


Prije dva dana došao je do majčinog stana, tražio od nje novac, a kada je ona to odbila, sišao je u dvorište i oštetio joj automobil.