George Karaivaz

Grčka u šoku, u sačekuši ubijen novinar koji je istraživao kriminal

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

George Karaivaz, novinar veteran privatne televizije STAR TV, grčkoj javnosti je bio dobro poznat po izvještavanju o zakonu i redu, kao i o policijskim pričamaDvojica naoružanih motociklista u petak su iz vatrenog oružja ubili istaknutog grčkog novinara koji je istraživao kriminal, priopćila je policija, dodajući da je novinar ubijen u blizini svoje kuće u Ateni.


George Karaivaz, novinar veteran privatne televizije STAR TV, grčkoj javnosti je bio dobro poznat po izvještavanju o zakonu i redu, kao i o policijskim pričama.


Aristotelia Peloni, glasnogovornica vlade, rekla je da je ubojstvo “sve šokiralo”. “Vlasti su već pokrenule istragu kako bi počinitelji bili uhićeni i kažnjeni”, izjavila je.
Policija je priopćila da su u petak ranije popodne Karaivaza upucala dva motociklista ispalivši više metaka u blizini njegove kuće u Alimosu na jugu Atene. Na mjestu događaja je pronađeno 12 čahura metaka, rekao je policijski službenik.


Iako motivi pucnjave još uvijek nisu poznati, policija je potvrdila da je ubojstvo očito bilo pažljivo planirano.


“Radi se o profesionalnom ubojstvu”, kazao je policijski dužnosnik koji je odlučio ostati anoniman jer nije ovlašten davati izjave za medije.