Neredi

Objavljene brutalne snimke sukoba torcidaša i policije, navijač bježi, policajac ga tuče pendrekom

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

U masovnom sukobu s navijačima policija je upotrijebila vatreno oružje, više je ozlijeđenih.Nakon nezapamćenog sukoba stotina torcidaša i policije kod odmorišta Desinec na autocesti A1, gdje se policija branila vatrenim oružjem, a dvojica navijača su propucana, društvenim mrežama proširile su se fotografije i video zapisi sukoba.


Video i fotografije sukoba objavio je i Pixsell.

Na jednoj snimci vidi se interventni policajac kako pendrekom udara navijača, koji se pokušava sakriti u autu.


Na drugoj fotografiji vide se navijači kako leže u travi, nakon što ih je svladala policija.U Karlovačkoj bolnici hospitaliziran je jedan navijač s težim ozljedama. Više ih je ozlijeđenih, a prema policijskom izvješću ozlijeđeno je i desetak policajaca.


Jutro nakon napada poprište sukoba svjedoči o kaosu koji se tamo događao. Ostale su ispaljene čahure, krhotine razbijenih boca i prometnih znakova.Do sukoba torcidaša i policije koja ih je pratila u Split nakon utakmice u Maksimiru došlo je oko 21.35 sati.


Oko 1.600 navijača Hajduka stalo je autocesti A1 kod odmorišta Desinec, blokirajući sve trake autoceste u smjeru Karlovca.


“Nekoliko stotina njih napalo je tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.


U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.


Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-ak policijskih službenika.


Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti”, priopćila je policija.


Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče bila je zatvorena sve do 10 ujutro, a odmorište Desinec ostat će zatvoreno dok policija ne dovrši očevid.