16. izdanje

Na Memorijalnom kupu u podvodnom ribolovu “Četiri zvonika” najbogatiji ulov dosad

Hrvoje Hodak

Ovogodišnji pobjednici natjecanja u podvodnom ribolovu »Četiri zvonika«

Ovogodišnji pobjednici natjecanja u podvodnom ribolovu »Četiri zvonika«

Članovi ŠRK-a Dolin iz Barbata pobjednici 16. Memorijalnog kupa u podvodnom ribolovu »Četiri zvonika«Toplo i sunčano vrijeme koje se nastavilo i u prvim danima listopada, bilo je od velike pomoći vrijednom timu ŠRK-a Dolin iz Barbata na Rabu pri organizaciji 16. memorijalnog natjecanja u podvodnom ribolovu »Četiri zvonika«, na kojem je ove godine nastupilo 16 ekipa.


Uz članove klubova Luben iz Rijeke, Škarpina iz Nerezina, Croatia Apnea iz Rovinja i rapskog Dolina, našle su se i četiri crnogorske ekipe iz klubova SRK Galeb Tivat i Tuna Budva.


Nakon okupljanja u rapskoj luci, Dijana Šurlina premijerno je pročitala dirljive stihove pjesme »Zvonici« autora Željka Jureše, nakon čega je uslijedilo emocijama nabijeno zajedničko isplovljavanje svih natjecatelja iz luke Rab do mjesta na pučini na kojem su s broda »Mareta«, okruženog gliserima, uz minutu šutnje i zvuk brodske sirene, vijenac u more položili članovi obitelji stradalih rapskih podvodnih ribolovaca.
Tijekom samog natjecanja svaku ekipu činila su po dva ribolovca i barkarijol, a lovilo se od 9 do 15 sati, u akvatoriju otoka Raba, Sv. Grgura, Gologa, Lagnja i Dolfina pa sve do Punte Luna (otok Pag).


Službenim vaganjem ulova koje je po povratku natjecatelja obavljeno na Trgu Municipijum Arba utvrđeno je da je ulovljeno ukupno 210 komada različite ribe, odnosno 104 kg ribe 1. kategorije i 21 kilogram ugora, što je, kako doznajemo od predstavnika organizatora Marka Krstinića, najbogatiji ulov u 16 godina održavanja ovog memorijala.


Prvo mjesto, s osvojenih 21.830 bodova, osvojili su članovi ŠRK-a Dolin Sanjin Stojnšek i Marin Pahljina, na drugo mjesto s 19.702 boda plasirali su se njihovi klupski kolege Josip Macolić i Marko Katz, dok je Borisu Reiniću i Aleksandru Tomiću, članovima riječkog Lubena, s osvojenih 18.394 boda, pripalo treće mjesto.


Najboljoj crnogorskoj ekipi u sastavu Ilija Purlija i Predrag Đuković (SRK Galeb Tivat), s osvojena 13.122 boda, pripalo je 5. mjesto u ukupnom poretku.


Najvredniju ribu, zubaca od 3,08 kg ulovio je Boris Reinić, dok je, zahvaljujući ugoru od 7,14 kg nagrada za najteži/najveći ulov pripala Sanjinu Stojnšeku. Zanimljivo je spomenuti i to da je ovogodišnje natjecanje obilježio veliki ulov cipala-mrena, a neslužbenu titulu »Kralja mrena« osvojili su Tomislav Pahljina i Nenad Trapp.