ROKO BUGARIJA

Jutro je krenulo s promašajima onda su u deset minuta pale – blizanke

Boris Bulić

To jutro sam mora uraniti dok furešti ne krenu. I od šest i po osam ništa, a onda su u 10 minuta obe pale. Di ćeš lipši početak dana?Iz Bibinja nam se još jednom javio Roko Bugarija koji kad poželi ribu za ručak ili večeru jednostavno zaroni u more ispred kuće. Evo što nam je Roko rekao o jednom od svojih posljednjih takvih ulova:


– Taman dan prije Bibinjske fešte reko’, ode zaroniti malo ranije. I krenem tako oko 6 sati i već sam u 6 i kvarat bija u selu u moru – priča nam Roko.


– Prvo se dobro ispromašujen na 3 podlanice, ali onako solidne, i mislin se kako će završiti današnji ribolov kad je ovako počeja.

Sljedećih par zarona opet ništa. I nakon toga, napokon na nekih 6 metara s moje live strane nailazi prva lipa podlanica i bez puno oklijevanja pucan, ali kako je bila isprid kamena nijedno od dva pera nije prošlo kroz nju – nastavlja Roko svoju priču.


– Prava srića da san zaronija doli i rukama je uvatija jer da sam povuka harpun s površine nema šanse da bi mi ostala na streli jer je još bila živa.


I nakon kraćenja muka toj kilašici i nakon malog odmora opet zaron na isti ‘kameni brak’. Opet sa moje live strane vraća se njena sestra blizanka. Pucam i pogađam, ali ovaj put nije bilo kamena iza nje i ostaje na najlonu. Prva je bila od 96 deka, a druga od kile. Di ćeš lipši početak dana – ispričao nam je Roko Bugarija.