MILAN ĆORIĆ

Doživljaj za pamćenje. Zakačio kapitalnog brancina, dovukao ga do obale, pa ga izgurao na suho koljenima

Boris Bulić

I oko 19:00 sati, nakon više od dva sata bacanja varalice iznenadio me udarac! Instinktivno sam odradio kontru i trenutno shvatio da se radi o velikoj ribi. U samom početku sam na štapu savršeno osjećao svu snagu velike ribe. U iznimno kratkom vremenu mi je nezaustavljivo izvukla više od 20 metara strune…Iz Igala nama se javio Milan Ćorić ribolovca koji koristi svaki povoljni trenutak koji ovaj, za spinnere izdašan teren može dati. Naime, rijeka Sutorina u svom ušću krije brojna gladna usta koja samo čekaju neku od varalica da bi usrećila spretne ribolovce.


A gladna usta jednog brancina su uspješno usrećila sretnog, ali i spretnog Milana. Evo kako je to bilo.


– Toga sam dana lovio po baš jakom jugu. U Igalu, na mjestu gdje se rijeka Sutorina ulijeva u more, teren je savršen za spinning. Tu je voda skoro uvijek zamućena, a kad je jugo tada sve postaje upravo svršeno za provlačenje varalica – priča nam Milan.
– I toga sam dana po takvim uvjetima izbacivao varalicu već više od dva sata bez ikakve naznake prisustva ribe. ma da sam vidio makar jedan raub, bilo što što bi makar pratilo moju varalicu. A lovio sam Daiwinim štapom Ninja od 2,70 metara i Daiwinom mašinom Exceler 3000 na kojoj je bila Shimano struna od 0,16 milimetara i fluorokarbonski predvez od 0,30 milimetara. Varalica je bila Rapala Original od 13 centimetara – nastavlja Milan svoju priču.– I oko 19:00 sati, nakon više od dva sata bacanja varalice iznenadio me udarac! Instinktivno sam odradio kontru i trenutno shvatio da se radi o velikoj ribi.


U samom početku sam na štapu savršeno osjećao svu snagu velike ribe. U iznimno kratkom vremenu mi je nezaustavljivo izvukla više od 20 metara strune.


Sačekao sam strpljivo da to izvlačenje stane i tada sam je počeo polako privlačiti obali. Bilo je tu i privlačenja i izvlačenja tako da je borba ukupno trajala oko 15 minuta.


I tek kada sam ribu privukao na par metara od obale, vidio sam da je brancin.


– Ogromna riba! – pomislio sam i našao se u čudu. Kako ga izvući i ne izgubiti?


Nije bilo druge. Zagazio sam u more, prošao sam ispod njega i nakon toga ga koljenima doslovno izgurao do obale.


I kad je bio na suhom, izvagao sam ga. Bio je težak 9.350 kilograma.


To je najveći primjerak brancina koji sam do sada ulovio  – ispričao nam je Milan Ćorić.