Ljetni beauty problemi

Muku mučite sa znojenjem ispod pazuha? Evo kako ublažiti ovaj neugodni problem

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Postoji li efikasan način na koji možemo ublažiti znojenje ispod pauza?Iako tema možda nije pretjerano privlačna, znojenje ispod pazuha je neugodan problem izrazito naglašen tijekom ljetnih mjeseci. Problem se teško može potpuno sanirati, no postoji nekoliko mogućnosti s kojima ga možete bar ublažiti. 


Neizostavni je dobar dezodorans i antiperspirant


Potrebno je odabrati dezodorans/antiperspirant koji će odgovarati vašem tijelu. Naime, ne odgovaraju svi proizvodi svima. Kod nekoga djeluju duže, a kod nekoga apsolutno nemaju učinka.


Uzmite si vremena i isprobajte par proizvoda. Mnogi korisnici su naglasili kako im je antiperspirant puno bolja opcija od dezodoransa.
Ako na dezodoransu piše 24 do 48 sati, u većini slučajeva je u pitanu antiperspirant. Naravno, nemojte vjerovati slijepo reklamama i natpisima, niti jedan proizvod ne može djelovati dugo.


Ako želite zdraviju opciju, birajte dezodoranse bez aluminija. Dezodorans koji u sebi sadrži alkohol suzbija bakterije koje uzrokuju neugodne mirise, no ako imate osjetljivu kožu izbjegavajte takvu vrstu proizvoda. 


znojenje

Foto: iStock


Jastučići protiv znojenja


Jastučići neće zaustaviti znojenje, ali mogu poslužiti ako idete na važan sastanak ili događaj te ne želite imati velike znojne mrlje ispod pazuha. Kako funkcioniraju? Jednostavno ih na haljini/majici/bluzi zalijepite na mjestu koje ide ispod pauza.


Svježi zrak i prozračna odjeća


Ljeti je od krucijalne važnosti ispravan odabir odjeće. Birajte lepršave i udobne komade, izbjegavajte usku odjeću u kojoj ćete se više znojiti. Također preferirajte prirodne i lagane materijale, poput lana.


Najgora opcija koju možete odabrati jest uska odjeća od umjetnog materijala. Znojna katastrofa je zagarantirana. 


Hladno tuširanje


Hladan tuš je spas za vrijeme vrućih ljetnih dana, i to ne samo zato što pruža pravo osvježenje. Hladna voda djeluje tako da zatvara pore i smanjuje proizvodnju znoja.


Odlična opcija je odlazak u saunu. Djeluje čudno, no prekomjernim znojenjem treniramo znojne žlijezde. 


Foto: iStock


DIY maska za pazuh


Kako biste reducirali znojenje i neugodne mirise, svako jutro na pazuh nanesite DIY masku koju ćete napraviti od praška za pecivo i limuna. Oni će neutralizirati bakterije koje uzrokuju neugodne mirise.


Ostavite masku da djeluje 15 minuta i isperite je toplom vodom. 


Večernji tretman s jabučnim octom


I jabučni ocat pozitivno djeluje na mirise ispod pazuha. On utječe na to da znojne žlijezde se suze i proizvode manje znoja. On također regulira i ph vrijednost i bori se protiv bakterija.


Natopite blazinice jabučnim octom i ostavite ispod pazuha tijekom noći. Ujutro se otuširajte.