Ni najbolji stil tu ne pomaže

Zbog ovih stilskih pogrešaka izgledate neuredno

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Modni trendovi i stilovi nemaju veze s urednim stylingomMožete na sebi imati najnovije kolekcije i biti totalno u trendu, no postoje one stilske pogreške zbog kojih bez obzira na to što nosite na sebi izgledate neuredno. A svi znamo da to nitko ne želi.


Dobar modni stil se ne sastoji samo od odlično posloženih komada. Često u želji da ostavimo dojam zaboravljamo na esencijalna pravila koja ako prekršimo, sve pada u vodu. Provjerite radite li neku od sljedećih greški. 


Neizglačana odjeća


Nitko ne voli glačati osim onih sretnih pojedinaca koji na ovaj čin gledaju kao na terapiju i opuštanje. No, bez obzira volite ili ne volite držati glačalo u ruci jedno je sigurno – zgužvana odjeća izgleda neuredno.
To se posebno odnosi na pojedine komade poput košulja ili haljina. Imate dvije opcije – ili ćete kupovati odjeću od materijala koji se ne gužva ili ćete one potrebne komade ispeglati. Parne stanice će olakšati svako glačanje.


Gumica za kosu na zapešću


Gumica za kosu je uvijek potrebna, a najpraktičnije mjesto gdje ih nositi jest staviti ih na ručni zglob. Kod kuće i do puta u teretanu to još funkcionira, no nemojte nositi gumicu tako na posao ili fancy večeru. Pospremite je u svoju torbicu ili malu kozmetičku torbicu koju možda nosite sa sobom. Odlična opcija je i novčanik, tako ste sigurni da ćete je uvijek imati sa sobom. 


Neuredna manikura


Svima se dogodilo da u žurbi i manjku vremenu ne stignemo skinuti lak s noktiju. No, nema neurednije i gore stvari od poluoljuštenog laka na noktima. Ako znate da u narednom periodu nemate vremena za manikuru, kod kozmetičarke napravite trajni lak ili jednostavno nemojte lakirati nokte. Sve će izgledati bolje nego nokti s ostacima nekadašnjeg laka. 


Preduge hlače


Bile preduge hlače u trendu ili ne, one jednostavno izgledaju kao da ste još u osnovnoj školi te ste ih naslijedili od starije sestre. Preduge hlače možda funkcioniraju na modnoj pisti i za dobru Instagram fotku, no u stvarnom životu ćete s njima samo pomesti pola grada, izgledati neuredno i na koncu prljavo.


FOTO: Unsplash
Možete njegovati odličan stil, no ako izgledate neuredno sve pada u vodu


Izblijedjela ili bojana odjeća


Dovoljna je nekad samo jedna čarapa ili neki drugi komad jarke boje da oboji ostatak perilice za rublje. Ponekad možete odjeću spasiti, no ako to nije slučaj ona je spremna za reciklažu. Posebno neuredno izgleda odjeća koja je izgubila svoju boju te djeluje blijedo i staro. Kupujte kvalitetne komade koji imaju dugi vijek trajanja. 


Previše torbica


Krenuli ste u grad te nosite jednu malenu torbu jer vam je chic. Međutim ne stane vam sve u nju stoga nosite još jednu preko ramena, a u njoj se nalazi i platnena torba koju ćete uskoro napuniti. Previše torbica na jednom stylingu djeluje neuredno. Prilagodite veličinu torbe obvezama koje vas čekaju. Ako tijekom dana morate juriti na različite strane, birajte veliku torbu ili chic ruksak. Za večer odaberite malu večernju torbu. 


Mucice i/ili dlake na odjeći


Mucice se događaju svima. Nakon svakog pranja provjerite osušenu odjeću i odstranite mucice. Najlakše ćete to uspjeti uz pomoć britvice ili škarica za manikuru. Budite oprezni kako ne biste oštetili odjeću. Ako imate kućnog ljubimca, dlake su vaš sastavni dio života. Uvijek pored ormara ili ulaznih vrata imajte roler uz pomoć kojeg ćete brzo i efikasno odstraniti mrske dlake.