Šok i nevjerica

Otišla na operaciju nosa pa joj uklonili dio uha bez njezina znanja. Intervenirala i policija

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Iz bolnice poručili da je to normalna procedura.Kineskinja identificirana kao gospođa Zhao (31), nedavno je u bolnici kineskog grada Chengdu, operirala nos. Nakon operacije je ostala u potpunom šoku jer je shvatila da joj je uklonjen dio uha i to bez njezina pristanka.


Zhao je operirala nos u bolnici Angel Wing prvoga rujna i to joj je bila druga ovakva procedura u proteklih pet godina, ali prva u kojoj joj je uklonjen dio uha.


Kineskim medijima je ispričala da je operacija prošla sasvim u redu i da se osjeća dobro, ali da je tek nakon nekoliko dana pogledom u ogledalo otkrila da joj se nešto neobično dogodilo s desnim uhom.
Tragus (mala izraslina ispred zvukovoda) joj je bio klinički uklonjen, a nitko je nije obavijestio o tome.


Bolničkom se osoblju požalila na svoje otkriće, a oni su joj kazali da je to normalna procedura i da je dala pristanak potpisom dokumenta na kojem je stajalo da će se “hrskavica koristiti za rinoplastiku”.


Zhao je novinarima kazala da se konzultirala s nekoliko stručnjaka za plastičnu operaciju koji su potvrdili da se hrskavica iza uha doista i koristi za rinoplastiku jer ne utječe na izgled pacijenta. No, glasnogovornik bolnice Angel Wing kaže da hrskavica uzeta sa stražnje strane ušne školjke, može uzrokovati atrofiju uha.


Zhao od bolnice traži potpuni povrat novčanih sredstava, financijsku kompenzaciju i novu operaciju kojom će joj popraviti uho. Požalila se da je osramoćena svojim novim izgledom uha i da ne može koristiti slušalice jer joj stalno ispadaju iz desnog uha.


Njezin konflikt s bolnicom je rezultirao svađom i dolaskom policije. Za sada, slučaj ostaje neriješen, piše Oddity Central.