Nema nužde!

Kompanija instalirala kamere u toalete. Provjeravaju koliko dugo su zaposlenici na mobitelu

S.M.

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

U Kini je već neko vrijeme korištenje toaleta tijekom "radnih sati" izrazito kontroverzna temaJedna je kineska kompanija na sebe navukla bijes kada je instalirala nadzorne kamere u toalete ne bi li motrila zaposlenike tijekom odlaska na WC.


U Kini je već neko vrijeme korištenje toaleta tijekom “radnih sati” izrazito kontroverzna tema. Primjerice, jedna kompanija je smanjila plaće zaposlenicima jer su previše vremena provodili na toaletu, druga je pisala kazne zaposlenicima koji bi posjetili toalet više od jedanput u smjeni, a treća je instalirala brojače vremena na ulaz u WC.


Ali, niti jedno od ovih “rješenja” nije niti blizu kompaniji iz Xiamena koja je instalirala kamere točno iznad WC odjeljka kako bi direktno nadgledala korištenje mobitela tijekom obavljanja nužde.
Fotografije s kamere nedavno su se poput vatre proširile kineskim društvenim mrežama gdje se ubrzo otkrilo da je naziv kompanije China Aviation Lithium Battery Technology Co., Ltd., državne firme koja se specijalizirala za produkciju baterija od litija.


Nakon što su fotografije postale viralne, a novinari počeli zivkati, kompanije je priznala da su fotografije njihove i dodala kako se tamo nalaze iz sigurnosnih razloga zbog nadgledanja dima, piše Oddity Central.


Čini se da dvoje ljudi na kameri u rukama drži cigaretu, ali svi koriste i mobitele.


U svakom slučaju, objašnjenje nije umirilo ekipu na društvenim mrežama koja se slaže da je ovakvo nešto jednostavno neprihvatljivo.


“A što s privatnošću?”, “Ljude tretiraju kao životinje, bez imalo poštovanja i humanosti”, neki su od komentara na Weibu.


Zaštita na radu provesti će istragu, a pravnici tvrde da kompanija mora ogovarati jer instalacija kamere u privatne dijelove toaleta krši pravo zaposlenika na privatnost.