Podsvjesne misli

Snovi: 5 najčešćih motiva koje sanjamo i što oni zapravo znače

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Što vam zapravo želi reći vaša podsvijest?Padate. Zubi vam ispadaju. Prespavate važnu prezentaciju vašeg rada. Svi smo imali one snove zbog kojih smo se probudili u panici, samo da bismo shvatili da su to samo snovi. Ali što zapravo znače?


Snovi su vaše podsvjesne misli. Oni su nastavak vaših misli tijekom dana. Dok spavate, mozak kreira oko pet snova po noći (čak i ako ih se ne sjećate). To je puno podsvjesnih misli koje treba raspakirati. I premda je svaki san jedinstven, oni obično slijede određene simboličke obrasce, piše Harper’s Bazaar.


Pronašli smo, prema svjetski poznatim psihijatrima, pet najčešćih snova koje svi sanjamo. Što znače?


Vratili ste se u školu i polažete ispit
Obično je ovaj san povezan s poslom. Škola je bila naš prvi posao ikad i ovaj san uobičajen je kad je na pomolu radni izazov. Bez obzira pokušavate li dobiti novog klijenta, promociju ili je vrijeme za ocjenjivanje i morate se dokazati. Kako ste se osjećali u snu? Jeste li bili spremni? To je nekako poput zrcala.


Družite se sa slavnom osobom


Postoji nešto u vezi s tom osobom koju sanjate i to može biti duboko u povijesti IMDB-a ili Spotify-a što je za vas trenutno relevantno. Zapitajte se što je s ovom osobom povezano s vama.


To bi mogao biti film u kojem ta osoba glumi, njihova pjesma poruka će biti u naslovu tog filma ili tekstu te pjesme. Poruka bi također mogla biti nešto povezano s ličnošću te slavne osobe. Ako ste prijatelji u snu, što god to bilo u toj slavnoj osobi koja vam se sviđa, riječ je o onome što vam se sviđa i na vama samima. To je nešto zbog čega i vi želite biti prepoznati.


Foto: iStock


Vara vas partner


Ako je u vašoj prošlosti bilo nevjere, bilo u ovoj vezi bilo u prošloj vezi, to će se stalno pojavljivati, jer je to kost prijepora u vama samima. Snovi nisu proročanstva. Ako nema problema s povjerenjem, to ne znači da vas partner vara. Umjesto toga, možda je kriv još jedan treći kotač. Nešto vam oduzima previše vremena i pažnje.


To bi mogao biti posao, hobby, prijatelji, nova beba … zbog čega se osjećate prevarenima u vezi.


U konačnici, ovaj san može biti pozitivan, sve dok se ne probudite bijesni zbog svog partnera zbog nečega što je učinio u vašoj podsvijesti. Daje vam do znanja da nešto treba ispraviti. Vi i vaš partner možete započeti noćne sastanke i pokušati riješiti se što vas muči.


Kasnite na nešto jako važno


Ako radite u polju orijentiranom na rokove, ovo je prilično samorazumljivo. Možda želite izgubiti kilograme ili želite dostići razinu u svojoj karijeri do određenog datuma.


Trudnoća


Čak i ako ne pokušavate imati djecu, ovo je pozitivan san jer odražava to da nešto raste i razvija se u vama. To može biti bilo što, od nove ideje do rada na promociji, a zapravo, mnoge žene sanjaju kad rade na diplomi ili čak kad su na pragu nove veze.


Foto: iStock