Legendarni pas

Omiljeni Hachiko dobio je vlastiti par tenisica. Pogledajte kako izgledaju

Sanda Milinković

Foto: YT Screenshot iz filma "Hachiko: A Dog's Tale

Foto: YT Screenshot iz filma "Hachiko: A Dog's Tale

Malo kome suza nije potekla na priču o nevjerojatnoj ljubavi i odanosti kakvu je pružao Hachiko.Legendarni japanski Hachiko, diljem svijeta je stekao mnoštvo obožavatelja zbog svoje odanosti. Malo tko nije pustio suzu gledajući film ili čitajući priču o psu koji je svakodnevno na željeznički kolodvor pratio svog vlasnika, profesora na Sveučilištu u Tokiju, a zatim ga čekao da se vrati s posla te da zajedno pođu kući.


Hachiko je ovu nevjerojatnu predanost i ljubav iskazivao svakoga dana, čak i nakon smrti svoga vlasnika kada ga je, unatoč tome što se vlasnik nije više vraćao, čekao u nadi da će ga ponovno ugledati. Njegov je vlasnik preminuo 1925. godine na poslu, a Hachiko ga je vjerno čekao sve do vlastite smrti devet godina kasnije.


Foto: Pixabay


Priča je postala planetarna, a Hachiko je kasnije dobio i vlastiti spomenik na kolodvoru Shibuya. Posebnu počast legendarnom psu odao je i Adidas koji mu je posvetio novi par tenisica. Adidas Superstar Dog dizajnirao je poznati brend u kolaboraciji s Atmos Tokyo.
Tenisice su izrađene od umjetnog krzna koji bež bojom nalikuje na Hachika, u kontrastu s tri smeđe crte. Na đonu tenisice, ispisana je adresa Hachikovog spomenika.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli atmos tokyo official (@atmos_tokyo)