Ekstravagancija

Održana je Met Gala. Ovo su neke od najluđih kombinacija koje smo vidjeli

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Modni događaj sezone održao se u kultnom njujorškom Metropolitanu, a sve je bilo u znaku proslave najnovije izložbe muzeja: "In America: A Lexicon in Fasion"Met Gala je jedan od najvažnijih događaja u svijetu mode, a nakon prošlogodišnje pandemijske pauze, ove se godine vratila u velikom stilu. Misija Anne Wintour da 1995. godine organizira akciju prikupljanja sredstava za njujorški Metropolitan pretvorila se u dvadeset i pet godina dugu tradiciju da se svakog prvog ponedjeljka u svibnju na poznatim muzejskim stepenicama okupe brojni poznati u nestvarnim kreacijama te pretvore večer u jedan od ekstravagantnijih modnih događaja sezone.


Event se tradicionalno održao u kultnom njujorškom Metropolitanu, a sve je bilo u znaku proslave najnovije izložbe muzeja: “In America: A Lexicon in Fasion” koja će za javnost biti otvorena od 18. rujna. Tema slavi američke dizajnere i dizajnerice, ali i kulturološke, političke i društvene događaje koji su obilježili pandemiju.


Andrew Bolton je uoči Met Gale kazao da su odabirom teme htjeli iskazati zahvalu američkoj modnoj zajednici koja ih u radu podržava već 75 godina.
Zato nas je nemalo iznenadilo kada su brojne zvijezde stigle u kreacijama koje ne potpisuje američki dizajneri.


Kim Kardashian i Rihanna za šetnju crvenim tepihom odabrale su kreacije s potpisom Balenciage, Lil Nas X se odlučio za Versace, a Naomi Osaka za Louis Vuitton.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Met Gala (@themetgalaofficial)Jedna od rijetkih koja je podržala američke dizajnere bila je Alexandria Ocasio-Cortez u kreaciji američke dizajnerice Aurore James, a na njezinoj je haljini  crvenim slovima pisalo “oporezite bogate”. Spomenut ćemo ovdje suptilno da se cijene ulaznica za Met Galu kreću od oko 30 tisuća dolara pa na dalje. Uz nju, temu su ispoštovale i Anna Wintour te Billie Eilish odabravši outfit s potpisom Oscara de la Rente.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Met Gala (@themetgalaofficial)Kreacija koja je prikupila mnoštvo pažnje bila je ona Kim Kardashian koja se ispod outfita nije niti vidjela, a na društvenim mrežama ju zbog ukupnog dojma nazivaju – dementorom. Lil NasX trenutno na mrežama trenda kao robot C-3PO, a mnogi se čude i zašto je Frank Ocean sa sobom donio robotsku bebu pomalo jezivog izgleda.


Ostavljamo vas da uz galeriju sa sinoćnjeg crvenog tepiha doživite ludu modnu večer prepunu ekstravagancije.


Foto galerija: Met Gala 2021 Foto: Reuters