Jesen/zima 2021./2022

Modni brend ELFS predstavlja novu kolekciju: Puna je iznenađenja

Edita Burburan

Foto: DANIJEL GALIĆ

Foto: DANIJEL GALIĆ

»Slow down, go green« predstavit će u subotu u 12 sati.Modni brend ELFS nakon dvogodišnje pauze vraća se na scenu, a svoju novu kolekciju za jesen/zimu 2021./2022. »Slow down, go green« predstavit će 23. listopada u 12 sati, na lokaciji koju kreatori još uvijek ne žele otkriti.


Nakon 17 godina druženja na modnoj sceni, ELFS ni ovaj put neće iznevjeriti svoju publiku. Osvježeni nakon pauze najavljuju bezvremenske odjevne komade u skladu ne samo s modnim trendovima, već i s održivim pristupom modi pa je nova kolecija napravljena uglavnom od recikliranih materijala. To je ujedno i glavna poruka njihove najnovije kolekcije za jesen/zimu, nazvane »Slow down, go green«, čije je naslovno lice Valentina Đurić, a koja je stala ispred objektiva Danijela Galića.


– Moda koju stvaramo je spora i dobro promišljena, ona je bezvremenska i kvalitetna, a svaka karika u lancu proizvodnje je i adekvatno plaćena za svoj posao. Pored etičkih vrijednosti i održivosti, za razliku od brze mode koja je jeftina, brzo se troši, neadekvatno vrednuje proizvodne cikluse i iznimno zagađuje, kako u proizvodnji tako i kratkim vijekom uporabe, spora moda nešto je sasvim drugo. Radi se o ideologiji koja za cilj ima u modu vratiti dobre tradicionalne vrijednosti kao što je poticanje lokalnih i ekoloških proizvođača te stvaranje mode od materijala koji su dugotrajni i mogu se reciklirati. Bitna je i održiva cijena proizvoda, kako za samog kupca, tako i cijena koju plaća okoliš. U konačnici, spora moda želi ljude maknuti od klasičnog konzumerizma te okrenuti kvaliteti koju prvenstveno promoviramo iznad svega, poručuje Aleksandar Šekuljica.
Dugovječnost, kvaliteta te socijalno odgovorno poslovanje filozofija je ELFS-a koja je utkana u njihov rad od samih početaka. Ovaj kreativni dvojac ponosan je na višegodišnju suradnju sa Socijalnom zadrugom Humana Nova, gdje se sav njihov tekstilni otpad pohranjuje, a potom i prerađuje. Ideja o stvaranju odjeće koja će se zaista nositi, koja je ljudima potrebna i koja će trajati sezonama vidljiva je u gotovo svim kolekcijama, ali i u ovoj.


Svim poklonicima njihovog modnog izraza može se najaviti da su se njihovi bezvremeni modeli, poput haljine Nancy, ponovno našli i u ovoj koleciji. Novo ruho dobile su i njihove prepoznatljive trenirke, koje su i nakon 15 godina jednako tražene. Uz brojna druga iznenađenja, u ovoj jesenskoj modnoj igri su i brojni detalji koji će upotpuniti gotovo sve odjevne varijante.