Novo izdanje Školske knjige

Prekrasne ilustracije i poticajni sadržaj: Biografske slikovnice uz koje maleni uče od poznatih ličnosti

Ivana Kocijan

Školska knjiga

Školska knjiga

"Mali ljudi, veliki snovi" kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru znamenitih osoba.Dugo iščekivana serija slikovnica »Mali ljudi, veliki snovi« Marije Isabel Sanchez Vegare, inspirativne biografije svjetski poznatih ličnosti prilagođene dječjoj dobi, sada je dostupna i našim (mladim) čitateljima.


Te jedinstvene slikovnice koje kombiniraju kreativnost i učenje na primjeru znamenitih osoba koje su ostavile neizbrisiv trag u našem društvu, objavljene su u nakladi Školske knjige.


Riječ je o šest bogato ilustriranih knjiga, biografija iznimnih osoba i povijesnih ličnosti koje su prilagođene djeci. I junaci tih slikovnica – iznimno cijenjeni u svijetu umjetnosti, dizajna i znanosti – nekoć su bili malena djeca s velikim snovima.
Na svojem su se putu susretali s izazovima, no usprkos tomu, ostvarili su snove i ostavili dubok trag u društvu.


Serija od šest slikovnica, s pomoću kojih maleni uče od najvećih, sadržava biografije modne ikone, osebujne umjetnice, glazbenog genija, arhitektice nesputane mašte, znanstvenika i vizionara te prve svjetske programerke. Oni su: Stephen Hawking, David Bowie, Ada Lovelace, Frida Kahlo, Zaha Hadid i Coco Chanel.


Na kraju svake od tih edukativno-zabavnih priča nalazi se životopis osobe kojoj je posvećena, s obiljem podataka i fotografija.


Kako ističu iz Školske knjige, slikovnice »Mali ljudi, veliki snovi« bogatstvom boja i vedrih ilustracija te inspirativnim pričama i snažnim porukama nadahnjuju neke nove male ljude i ohrabruju ih da ostvare svoje velike snove zahvaljujući kojima će mijenjati svijet.


Autorica Maria Isabel Sanchez Vegara rođena je u Barceloni, a njezina serija slikovnica koje istražuju živote jedinstvenih ljudi prodana je u gotovo 1,5 milijuna primjeraka te je postala nezaobilaznim dijelom dječjih biblioteka širom svijeta i dosegnula status bestselera.


Foto/Školska knjiga