Izbjegnite modne katastrofe

Ljetni modni problemi: Kako riješiti mrske ljetne neugodnosti?

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Neugodni mirisi, razne mrlje, tragovi dezodoransa… Brojni su ljetni problemiLepršave ljetne haljine, duge suknje, kratke hlačice, neopterećenost u zraku, opušteni dani – sve to je ljeto, ali i puno više od toga. Znojenje, gužvanje, mrlje od dezodoransa… S ljetom stižu i brojni modni problemi. 


Ljeti je puno teže prekriti neke modne probleme nego, primjerice, na jesen i zimu kada se slojevito odijevamo. Jedan od vodećih problema jest znojenje, a s njim stižu i brojni drugi. U nastavku provjerite kako se riješiti nekih mrskih ljetnih problema. 


Ispravno donje rublje


Zimi nije bitno koje donje rublje nosimo jer u rijetko kojeg slučaju će ono biti vidljivo. Ljeti nosimo manje odjeće, a često negdje izvire grudnjak ili nam se gaćice previše ocrtavaju. Ljeti birajte donje rublje neutralnijih boja, poput svih nijansi nude. Također preferirajte lagan i prozračan materijal. Uvijek uza sebe imajte grudnjak kojemu možete skinuti naramenice u slučaju da imate haljinu golih ramena. Što se tiče gaćica, pripazite da su uvijek točno vaš broj kako vam se ne bi urezivale što može biti itekako vidljivo ispod ljetne odjeće.  


Zgužvana odjeća
Ako ljeti idete na posao na biciklu često se zna dogoditi da u ured dođete posve zgužvani. Naravno da na poslu nemate glačalo za robu. U tom slučaju ili sa sobom nosite rezervnu odjeću ili preferirajte komade odjeće od polijestera, materijala koji se znatno manje gužva. 


Mrlje od trave i miris roštilja


Svima je poznati scenarij – večer prije ste s prijateljima uživali u odličnom roštilju, no dan nakon vaša roba poprimila miris roštilja. Protiv neugodnih mirisa izvrsno funkcionira mješavina votke i vode (u jednom omjeru). Smjesu stavite u špricaljku i nanesite na odjeću. Alkohol će neutralizirati neugodne mirise.


Za mrlje od trave odlično funkcionira deterdžent za suđe i topla voda. Ostavite par minuta deterdžent da djeluje na mrlji i isperite toplom, čak i vrućom vodom. Što toplija voda, to bolje.


Foto: Pexels
Ljeti preferirajte nošenje prirodnih materijala i lepršavih krojeva


Neugodni mirisi cipela


Ljetni nam se noge više znoje, a to ujedno znači da cipele ispuštaju neugodne mirise. Prije nego obučete cipele, operite stopala s mješavinom brašna i tople vode. Koristite posebne uloške koji će upijati neugodni miris. Također u cipele tijekom noći možete držati mirisne jastučiće pa čak i svježe vrećice čaja. 


Mrlje od dezodoransa i krema za sunčanje


Ljeti dezodorans zamijenite antiperspirantom. Također dobro će doći da koristite prozračne materijale poput lana. Sredstvo protiv znojenja uvijek nanosite nakon odijevanja.


Ako imate odjeću ili kupaći kostim na kojoj se nalaze mrlje od krema za sunčanje napravite kupku od octa. Omjer vode i octa iznosi pet naspram jedan, a robu ostavite sat vremena u toj mješavini. Nakon toga robu operite kao što to inače činite.