Skittles manikura još uvijek je trendi!

Savršena manikura za zimske dane. Donosimo 6 glavnih trendova za upečatljive nokte

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Što se tiče manikura, ljetne fluorescentne nijanse mijenjamo za atraktivne jesenske i zimske dizajne.Promjenom godišnjeg doba mijenja se i svaki dio naših kozmetičkih rutina. Njegu kože prilagođavamo hladnijoj klimi, kod šminkanja toplije tonove zamjenjujemo onim hladnijima, a biramo i drugačije frizure. Što se tiče manikura, ljetne fluorescentne nijanse mijenjamo za atraktivne jesenske i zimske boje poput boje trule višnje.


Od idućeg će mjeseca na noktima zavladati blagdanski motivi pa uskoro očekujemo poplavu crvene, bijele i plave boje na noktima. Manikura će svakako biti ukrašena i šljokicama, zelenim detaljima i neodoljivim motivima blagdanskog ugođaja.


manikura

Foto: iStock


Samantha Birkett-Leigh kaže da se ove godine inspiracija za idealne manikure skriva u umjetničkim galerijama i prirodi.


Neutralna manikura s dozom iskrica
“Nova godina često predstavlja novi početak za mnoge ljude”,  kaže Amy Le koja nerijetko uređuje nokte poznatih zvijezda. “Ima li boljeg načina za početak nove godine od čiste i chic manikure? Često se odlučim za neutralne tonove s dozom blještavila”, objašnjava.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli AMY LE • LA NAIL ARTIST (@amyle.nails)Skittles manikura


Trend koji smo iz ljetnih mjeseci prenijeli u one zimske je popularna “skittles” manikura. Nail artistica Katie Masters kaže: “Ove manikure imaju ono nešto jednostavno, a opet zabavno. Boje koje zajedno nemaju smisla, na jednoj ruci nekako imaju smisla. Obožavam ih.”


Dodaje da je veliki obožavatelj skittles manikura te da je to stil koji je dostupan svima. Za ovu manikuru ne morate niti posjetiti salon za nokte već se možete poigrati i s lakovima koje imate kod kuće.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)Apstraktna umjetnost


“Može se koristiti bilo koja paleta boja, a manikura može biti i vrlo jednostavna i vrlo komplicirana, ovisno o želji klijenta”, kaže Birkett-Leigh o manikuri koja pršti bojama.


Dodaje i da je manikura vrlo jednostavna za napraviti i kod kuće. “Apstraktna manikura je jednostavna jer možete koristiti bilo koje lakove za nokte”, kaže. Ovakva manikura se postiže uz nekoliko jednostavnih poteza kistićem kojeg ste prethodno umočili u vaše omiljene boje. Poigrajte se!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli evelynn escobar-thomas (@evemeetswest)Manikura sa šljokicama


Klasični lakovi za nokte sa šljokicama, najčešći su odabir kada je u pitanju blagdanska manikura. Savršeni su za jesenske i zimske manikure jer kada ih nanesete u manjoj količini, vašim noktima dodaju dašak elegancije i glamura.


Amy Le kaže da šljokice voli kombinirati ombre tehnikom tako da se nježno spoje s temeljnom i neutralnom bojom.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Brittany Xavier (@brittanyxavier)Životinjski print


“Ova je manikura tamna, ali ugodna i slaže se sa svime”, objašnjava Le. Dodaje da ovaj dizajn nije jednostavan za početnike jer mnogi nemaju potrebne alate koji su potrebni za izradu ovakve manikure.
“Životinjski print je postao temeljni dizajn koji se može napraviti u toliko različitih boja i dizajna. Prošli su dani jednostavnog leopard uzorka koji je i dalje doduše popularan, ali sada vidimo i dizajne s printom koji nalikuju na kornjaču, kravu ili žabu”, dodaje artistica za Elle.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli KATIE MASTERS (@nailthoughts)Mramor na noktima


Birkett-Leigh kaže da njezini klijenti uživaju u trendu prirodnog kamena. “Obožavam dubinu koja se može postići folijom, kromatskim detaljima i metalik bojom. Što više dubine dodate, to će vaš ‘kamen’ postajati autentičniji“, objašnjava.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Christine Doan • Nail Artist (@glosshouse)