Make up

Kako našminkati oči sa spuštenim kapcima? Uz ovih ćete nekoliko trikova svjetskih vizažista izgledati besprijekorno

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Uvijene trepavice i nijansirano sjenilo svijetlih nijansiIdealan izgled započinje efektnim pogledom kojemu uvijek možemo dodati malo dramatičnosti uz dobru šminku koja laska obliku i boji očiju. Ponekad je teško postići lijep izgled našminkanih očiju ukoliko ne znamo trikove koji uz samo nekoliko kozmetičkih preparata i malo truda, čine čuda.


Duge guste trepavice, naglašene, tamne obrve i krupne oči, najjednostavnije je našminkati jer ovoj kombinaciji gotovo pa ništa nije potrebno za wow efekt, osim malo maskare.


No, kako našminkati oči sa spuštenim kapcima i otvoriti pogled? Istražili smo za vas tajne vještine velikih make up artista i uvjerili se da je postizanje lijepog pogleda itekako moguće i to vrlo jednostavno.


Oči-sa-spuštenim-kapcima

FOTO/Unsplash
Naglašavanje oblika očiju je ključ raskošne šminke za oči sa spuštenim kapcima. Sve je u stvaranju iluzije prostora s malo čarolije šminke i obraćanju pozornosti na nekoliko koraka poput nanošenja sjenila na oči i ulaganja u proizvode za povećanje trepavica.


Započnite s osnovama, a to znači da bolje pogledate oblik očiju u ogledalu. gledanje izravno u ogledalo omogućit će vam da istražite oblik očiju i pomoći vam da procijenite koliko vašeg  kapka zaista vidimo kada je oko potpuno otvoreno.


To pomaže u odlučivanju o načinu nanošenja sjenila jer oči sa spuštenim kapcima mogu varirati u obliku i dubini, piše Byrdie.


Upečatljiva, uvijena linija trepavica s puno maskare laska očima sa spuštenim kapcima jer se veliki dio kapka ne može vidjeti kada su oči otvorene.


Važno je držati štapić maskare vodoravno i pomicati ga lijepo-desno, izvlačeći od korijena trepavice prema vrhovima. Obogatite ih s nekoliko slojeva maskare.


Oči-sa-spuštenim-kapcima

FOTO/Unsplash


Svjetlije nijanse stvorit će iluziju većeg kapka


Većina šminkera slaže se da treba izbjegavati oštre rubove jer to može učiniti da oči izgledaju manje. Koristite četkice i pigmentirana sjenila koja se mogu razmazati kako bi se dobio mekši izgled.


Preporučuje se nanošenje tanke linije tušem uz rub trepavica. Ideja je povećati oblik očiju kako bi se stvorila dimenzija. Stoga će upotreba neutralnih nijansi sjenila biti ključ isticanja poželjnog pogleda.


Odlučite se za prirodniji izgled i svjetlije nijanse. To će stvoriti iluziju većeg kapka i vaše će se oči činiti otvorenijima. Ako volite smokey eyes efekt, upotrijebite kombinaciju smeđih i brončanih tonova, za razliku od tamnijih tonova.


Nanesite sjenilo po cijelom kapku do vašeg prirodnog nabora i omekšajte rub. Dalje, četkicom krenite uzduž donje linije trepavica suptilnim intenzitetom i nijansirajte kako biste dobili efekt dima.


Koristite kremasta sjenila koja se lako razmazuju i duže traju na kapcima jer se bolje upijaju u kožu. Koristite primer prije sjenila kako biste što duže zadržali njegov intenzitet i postojanost.


Oči-sa-spuštenim-kapcima

FOTO/Unsplash


Izbjegavajte tamne linije duž donje linije trepavica


Ne samo da je to neukusno na već će vam  i oči izgledati manje. Bolje je koristiti bijelu olovku za donju liniju uz trepavice.


Pokušajte izbjeći previše šljokičaste i svjetlucave svjetlucave nijanse iznad nabora oka jer mogu stvoriti iluziju opuštenih ili natečenih očiju kad svjetlost pogodi pigment. Međutim, ne trebate se u potpunosti oprostiti  sa svojim sjajnim nijansama.


Malo svjetlucanja na kapku do nabora lijepo je jer koža tamo izgleda zategnutija.


Oči-sa-spuštenim-kapcma7

FOTO/Unsplash


Vrijeme je za pronalaženje savršenog seta umjetnih trepavica koje će otvoriti pogled. U idealnom slučaju, trebali biste se odlučiti za kraće, guste trepavice s definiranim uvijanjem prema kraju.


Završni touch za savršeno našminkane oči su lijepo uređene obrve. Potrudite se postići što prirodniji izgled gustih i pravilno oblikovanih obrva koje ćete dodatno istaknuti nanošenjem smeđeg sjenila. I spremni ste za ostavljanje savršenog dojma uz prodoran pogled!