Back to School

Kako pretvoriti dječju sobu u idealnu sobu za školarca?

Dijana Ljubanović

Foto: iStock

Foto: iStock

Zoomanje s frendovima, videoigrice, chat sobe, kvizovi, TikTok izazov i online nastava nemoguće je postići bez laptopa, tableta i pametnih telefona.Vremena i trendovi se mijenjaju, a u posljednje je vrijeme neophodno omogućiti vašim mališanima  koji se spremaju za školu svu potrebnu tehničku opremu kako bi što brže i jednostavnije mogli učiti, ali se pritom i dobro zabaviti te vidjeti prijatelje.


Pandemija COVID-19 svoj je utjecaj imala i na svakodnevicu djece pa se njihov šareni svijet odrastanja uvelike preselio u onaj virtualni.


Zoomanje s frendovima, videoigrice, chat sobe, kvizovi, TikTok izazov i online nastavu nemoguće je organizirati bez laptopa, tableta, zvučnika i pametnih telefona.


Foto: iStock

Foto: iStock


Odaberite idealnu rasvjetu i udobnu posteljinu za svijet snova
Kako bi dane proveli u sigurnosti doma sa što manje izlaganja velikim skupovima, tehnologija je uvelike omogućila da im je i učenje, ali i igra što dostupnija.


S obzirom da je početak školske godine pred vratima, potrebno je razmisliti što je sve potrebno školarcu kako bi njegova svakodnevica bila što jednostavnija i ugodnija.


Obožavamo pisati o dizajnu interijera, ali često zaboravimo pokriti jednu važnu skupinu – djecu! Većina roditelja će se složiti da je pretvaranje dječje sobe u predivan prostor u kojemu mogu uživati, opuštati se, učiti i igrati se od najveće važnosti.


Potrebno je posvetiti dovoljno pažnje da svaki kutak dječje sobe ima svoju funkciju – od pametnog kutka za učenje do onog za opuštanje, Foto: iStock


Prije svega, važno se pobrinuti za osvjetljenje prostora jer dijete će u svojoj sobi provoditi mnoštvo vremena uz knjigu ili omiljene igre.


Za pretvorbu sobe iz dječje u onu za školarca, lagano se odmičemo od klasičnih dječjih lustera i lampi te biramo nešto ozbiljnije stolne varijante s odličnim osvjetljenjem.


Stolna radna lampa, 151,88 kn, Luce, 4. kat


Za udoban i miran dječji san, brine se kvalitetna posteljina s njihovim omiljenim motivima zbog kojih će lakše zaspati i uploviti u sasvim novi svijet mašte.


Posteljina, 49,98 kn, Posteljina.hr, 4. kat, Luster fleksi SP8, 2.432,00 kn, Luce, 4. kat, Radio budilica Sony, 499,00 kn, Elipso, 2. kat


 


Posteljina, 99,96 kn, Posteljina.hr, 4. kat, Luster-puzle, 569,00 kn, Luce, 4. kat, Difuzor, 378,00 kn, Farmacija, 1. kat


 


Dječje posteljine, od 49.98 do 99.96 kn, Posteljina.hr, 4. kat


Opremite dječje sobice gadgetima uz koje je život jednostavniji i uzbudljiviji


A da bi ambijent bio potpuno futuristički opremljen te  kako bi se zaigrana dječja soba puna igračaka pretvorila u raj za školarce tu su i korisne aplikacije za slušalice da se ne trese cijela kuća od uvježbavanja koreografija.


Slušalice Sony, 259,00 kn (Elipso)


 


Smartphone Huawei, 6.4“, Octa-Core, 2.27 Ghz, 6 GB, 1.799,00 kn (Elipso.)


Smartphone Samsung, 6.4“, 1.7 Ghz, Octa-Core, 4GB, 2.299,00 kn (Elipso)


Dječja okolina može imati značajan utjecaj na to kako rastu i razvijaju se, pa roditelji uvijek pokušavaju da životni prostor za djecu učine što udobnijim i zabavnijim.


Uzbudljivi svijet uređaja, pretvorit će njihov mali prostor u uzbudljivi svijet istraživanja.


Notebook HP 15.6“, i3, 1005G1, 8GB, Win 10, 2, 4.299,00 kn (Elipso)


Iako sve to zvuči financijski zahtjevno, dobra je vijest da u Tower Centru Rijeka, možete ugrabiti kvalitetne proizvode po super povoljnim cijenama.


Dioptrijski okvir /dječji, 399,00 kn, Ghetaldus optika, 4. kat Zaštita za tablet /više boja, 119,00 kn, Mobia, 4. kat Šalica, 59,00 kn, Muller, 5. kat Olovke /od 22,00 do 35,00 kn, Muller, 5. kat Bojice, 25,90 kn, Pepco, 3. kat, Foto: Vedran Karuza


Dobit je višestruka. Vaši će mališani imati sve što im potrebno, bit će u korak s vremenom i vršnjacima, a vaš će budžet ostati u sasvim razumnim okvirima.


Miš Havit, 59,00 kn (Elipso)


Tipkovnica Redragon, 529,00 kn (Elipso)


A priznajte da su i vama baš uzbudljivi svi ti svjetleći, prepametni gadgeti koji svakoga dana dokazuju što sve možete dohvatiti i naučiti uz samo nekoliko klikova. Ludo, zar ne?


Za onaj poseban i završni dodir prilikom uređenja interijera, zgodno je odabrati i sliku koja će dodati poseban šarm prostoru. Bilo da se radi o ukrasnim tapetama, slikama prekrasnih motiva ili personaliziranim fotografijama koje će vaše školarce podsjećati na prekrasne trenutke, važno je dopustiti djetetu da odabere svoje prve “umjetnine” jer će tako još više uživati u svojoj maloj oazi za učenje i igranje.


Veliki izbor i mogućnosti izrade vaših omiljenih fotografija na platnu (Slika, 4. kat)


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Tower Center Rijeka.