Japanski bondage

Jeste li čuli za shibari seks trend koji postaje sve popularniji?

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Shibari je praksa u seksu koja se označava kao japanski bondage, a postaje u posljednje vrijeme sve popularnija.Shibari – samo ime govori da ima vjerojatno neke veze s dalekim Japanom. Posve ste u pravu. Shibari zapravo označava praksu u seksu koja potječe iz Japana, a često se za opis koristi kao japanski bondage. Ako ste kojim slučajem naletjeli na seriju “Too hot to handle” mogli ste vidjeli kako se prakticira shibari tehnika. Mnogi smatraju da je upravo ova serija s Netflixa u posljednje vrijeme popularizirala shibari.


Shibari pripada erotskoj kulturi u kojoj se seksualni partner/partnerica veže ili biva vezan/a od stranog partnera/partnerice. Porijeklo u jednu ruku vuče iz vojne tehnike vezivanja čvorova, a, vjerovali ili ne, shibari se prvo počeo prakticirati u japanskim zatvorima.


Za razliku od drugih bondage tehnika, shibari je više okrenut estetici i samoj kulturi vezivanja, pretvarajući taj čin u umjetnost. Tijekom prakticiranja shibarija partner/partnerica se u potpunosti predaje i 100% vjeruje onom tko izvodi ovaj ritual.
Kao i kod drugih praksi vezivanja i ovdje postoje razne varijacije i tehnike koje omogućuju da se partnera sveže. Tehnika vezivanja čvorova treba partnera potpuno lišiti slobode kretanja, a ako se veziva žena, onda bi tehnika trebala pratili ženske obline i naglasiti ljepotu ženskog tijela. 


Shibari se razlikuje i po tome što se za vezivanje smije koristiti samo konop od konoplje ili jute. Prije same uporabe konopi se trebaju dodatno tretirati kako bi korištenje za oba partnera bilo što ugodnije.


Najčešće se tretiraju uz pomoć ulja, ali nije rijetkost da se dorade na 20-ak minuta u sušili za rublje. Na taj način konop postaje mekši i ugodniji za kožu. Ako se koristi tehnika uljem, potrebno je pripaziti da se ne koristi prevelika količina kako konop ne bi postao presklizak, što može čak biti i nesigurno tijekom izvođenja shibarija. 


Naglasak kod ove tehnike je na emocijama. Partneri bi tijekom cijelog rituala trebali osjećati pravi vrtlog emocija.

Posljednjih mjeseci se sve više piše o ovoj seksualnoj tehnici vezivanja, što je rezultirao da i na samom YouTube možete pronaći tutoriale za početnike.