Foto: iStock
Interesantan su izbor i za konzumaciju uz aperitiv s gostima.
Ljeti nam se nudi puno šarenog, sočnog i slatkog voća. Voćni ražnjići izvrsna su alternativa za osvježenje nepca prije jela ili za konzumaciju uz ukusan aperitiv s prijateljima. Lako se i brzo pripremaju, a prije svega su dobri za zdravlje.
Recept za voćne ražnjiće s vanilijom i medom
Sastojci za 10 ražnjića:
- ljetno voće po izboru ( ananas , jagode , dinja , lubenica …)
- 2 šalice jogurta od vanilije
- 1/4 šalice meda
- pola žličice mljevenog cimeta
Priprema: voće operite pod vodom i narežite na komade dovoljno velike da se mogu staviti na ražnjić. Igrajte se izmjenjujući boje. U zdjeli pomiješajte jogurt s medom i cimetom. Poslužite za stolom i pustite goste da sami umaču ražnjiće u jogurt.
Karamelizirani voćni ražnjići
Sastojci za 8 ražnjića :
- voće po izboru ( banane, kruške, breskve, bobičasto voće …)
- 8 žlica smeđeg šećera
- 2 žlice vode
Priprema: voće operite i narežite na male komadiće i napunite ražnjiće. Rastopite šećer u vodi u loncu, na laganoj vatri, da nastane karamel. Kada je karamel gotov, stavite ražnjiće na papir za pečenje i izlijte karamel na svaki pojedinačni štapić. Pustite da se ohladi pa poslužite.
Slani voćni ražnjići
Ako volite izmjenjivanje slatkog i slanog, evo nekoliko različitih ideja, prikladnih i za vegane.
- Ražnjići od voća i tofua: Birajte crveno voće, poput borovnica, koje imaju posebno kiselkast i jak okus i na ražnjiću izmjenjujte kocke tofua i borovnicu.
- Ražnjići od egzotičnog voća i kruha: Kruh narežite na kockice i premažite veganskim margarinom. Odaberite egzotično voće kao što je avokado i naizmjenično na ražnjić stavljajte avokado i kruh. Kako biste još više poboljšali okus, kruh možete prepeći tako da ga stavite u pećnicu nekoliko minuta.