Dodatak zdravoj prehrani

Smoothie dijeta – upalite blender i gledajte kako se kilogrami tope!

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Smoothieji su prepuni hranjivim namirnicama, vitaminima, mineralima, lako su probavljivi i istovremeno jako ukusni.Smoothie dijeta je osmišljena tako da se najkaloričniji obrok zamijeni sa smoothiejem, a međuobroci sadrže svježe voća i povrće, orašaste plodove ili sjemenke.


Staromodni planovi tekućih dijeta su najčešće iskorištavali neupućene pojedince koji su htjeli očajno izgubiti neželjene kilograme u što kraćem roku. Srž takve strategije je ispijanje soka ili tekućine određeni period nakon čega se osoba vrati na svoj stari način prehrane.


No, uspješna dijeta je zapravo bazirana na promjeni stila života. Smoothie dijeta je dodatak zdravoj prehrani. Umjesto zamjene obroka tekućinama, smoothie dijeta počiva na pravilu da se jedan ili dva obroka dnevno zamijene sa smoothiejem. Ne preporučuje se konzumiranje samo smoothieja.
Za početak, potrebno je analizirati vaš trenutni plan prehrane te zamijeniti jedan visoko kalorijski obrok s jednim nisko kalorijskim smoothiejem.


To će dovesti do mjerljivog uspjeha mršavljenja i potaknuti vas da nastavite svoje zdrave navike. Vrijednost smoothie dijete je oko 1500 kalorija. Na tjednoj bazi osobe s prosječnim energetskim potrebama (oko 2000 kalorija) mogu očekivati gubitak od pola kilograma do 1 kilograma.


 


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr