Tradicionalni recept

Iskoristite priliku – imamo 7 super recepata kako napraviti domaći pekmez, džem ili marmeladu od šljiva

Life

Foto: Photospin

Foto: Photospin

Klasični pekmez, džem ili marmelada od šljiva prema receptu naših baka omiljeni je doručak u gotovo svakom kućanstvu.

Šljive su izvrsno rješenje za konstipaciju, pune su nutrijenata i jednostavno se uvrštavaju u prehranu, a ako ih pretvorite u ukusan namaz moći ćete u njima uživati i van sezone.


Iako većina ljudi obožava domaći pekmez, džem ili marmeladu od šljiva, nekima od njih smeta što sadrži veliku količinu šećera.


Međutim, ovaj pekmez možete pripremiti i na zdraviji način – sa stevijom ili agavinim sirupom.


Tradicionalni recept za pekmez od šljiva je najjednostavniji – trebaju vam samo šljive i šećer koji možete zamijeniti stevijom, a dodatno možete ubaciti i cimet te vaniliju.


Ako preferirate jednostavnu pripremu i nula šećera, za vas imamo recept za pekmez od šljiva koji se priprema u pećnici i idealan je za dijabetičare.


Za sladokusce tu je recept za pekmez od šljiva s čokoladom i rumom, a za one koji vole voće imamo upute za pripremu džema od šljiva i jabuka.


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr