Andoni Bastarrika

Španjolski umjetnik izrađuje nevjerojatno realne pješčane skulpture: Posjetitelji plaža oduševljeni

Sanda Milinković

Foto/iStock

Foto/iStock

Umjetnik već gotovo desetljeće zabavlja posjetitelje plaže svojim radovima.Španjolski umjetnik Andoni Bastarrika u posljednje vrijeme puni medijske stupce zbog nevjerojatno realnih skulptura koje izrađuje od pijeska.


Bastarrika već gotovo desetljeće zabavlja posjetitelje plaže svojim radovima, a svjetski je hit postao zahvaljujući objavi njegova rada koja je na Redditu postala viralna.


Ekipa ne može prestati pričati o njegovim skulpturama životinja koje izgledaju kao da su prave, od suptilne mišićne definicije do svake “dlake”.

Umjetnik je s pijeskom počeo eksperimentirati 2010. godine što mu je bio odličan način da zabavi djecu na plaži. Povratne informacije o njegovom radu su bile toliko pozitivne da se još više počeo baviti detaljima, razvijajući vlastite tehnike u procesu.Za izradu i oblikovanje pijeska većinom se koristi samo rukama, ali za detalje koristi jednostavne alate kao što su četkica, štapići i čačkalice. Da bi izvedbu odveo na novu razinu realizma, umjetnik ponekad koristi i različite dodatke poput rogova i kopita koje njegovoj najpoznatijoj skulpturi bika daju još veću dozu realnosti.Osim što zadivljuje posjetitelje plaže, Bastarrika ima i radionicu gdje druge uči tajnama pješčanih skulptura, doznajemo s Oddity Centrala.