Razigrane kreacije za proljeće i ljeto 2022.

Chanelova revija stigla je kao vrhunac Tjedna mode u francuskoj prijestolnici

Edita Burburan

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Umjetnička direktorica Virginie Viard mislila je na glumice te je kolekciju složila prema njihovom lifestyleu. Vrlo moderna kolekcija koja uključuje kreacije od onih glamuroznih za crveni tepih, pa sve do insceniranog casual izgledaNakon pandemijske stanke ponovo je u Parizu održan Tjedan mode. Kao i uvijek, s nestrpljenjem očekivana Chanelova revija predstavlja svojevrsni vrhunac pariškog tjedna. Kultna pariška modna kuća kolekciju je predstavila ispred pozornice na kojoj su velika slova Chanela stajala na dočaranim planinama Santa Monice.


Bila je to izravna sugestija kako je umjetnička direktorica Chanela Virginie Viard mislila na filmove, odnosno glumice, kako je to sama izjavila za medije. Kolekciju je upravo složila prema njihovom lifestyleu, pa je predstavljena vrlo moderna kolekcija koja uključuje kreacije od onih glamuroznih za crveni tepih, pa sve do insceniranog casual izgleda.


Foto: REUTERS


Chanelova kuća, naravno, ima stoljetni odnos s glumicama, kako je otkrila nedavno otvorena izložba »Gabrielle Chanel: Modni manifest« u pariškom muzeju mode Palais Galliera. Izložba suptilno integrira brojne Chanelove odjevne predmete koje su u privatnom životu i na ekranu nosile neke od slavnih glumica 20. stoljeća, uključujući Grace Kelly, Delphine Seyrig i Jeanne Moreau, kao i glas Marilyn Monroe, koja je na pitanje što nosila je u krevetu sa slavnim odgovorom »Chanel No. 5«.


chanel

Foto: REUTERS
Kreacije koje je modna kuća predstavila za predstojeće proljeće uz prepoznatljiv Chanel kroj i materijal, obojena je u crno, bijelo, ali i ružičasto i plavo. Kolekciju je općenito krasila mješavina odvažnih boja i dramatičnih printeva. Modeli su se kretali od lepršavih, strogo odrezanih, kratkih suknjica, do onih koje su sezale do gležnja, a trendi će, čini se, biti i bermude. Ramena su ogoljena, ali dekoltei suzdržani. Potpetice su ili visoke ili ih nema. Torbice su ukrasne, minimalne i u svim bojama i materijalima. Kolekcija je to u kojoj je Chanel i ovaj put ostao dosljedan ženstvenosti pa čak i kad je riječ o street styleu.


Foto: REUTERS


Od celebrityja najzapaženija je bila u prvom redu pariške palače Grand Palais Éphémère Lily- Rose, kći holivudske zvijezde Johnnyja Deppa koja se odlučila za haljinu s crno-žutim printom od tvida, elegantnim crnim štiklama i opuštenom kovrčavim frizurom. Ljepotica je bila u društvu hollywoodske glumice Kirsten Stewart koja je na sebi imala pastelni ružičasti Chanelov kostim.