7 modnih pitanja

Adriana Ključarić: “Uvijek biram kvalitetu ispred kvantitete”

Dijana Ljubanović

FOTO/Instagram @adrijanakljucaric

FOTO/Instagram @adrijanakljucaric

Zašto je moda važna i zašto bi nam trebala biti važna?Baš kao i sve u životu, različiti će se ljudi različito odnositi prema ovome, pa će i odgovori varirati. Moramo također uzeti u obzir da moda nije nešto što svi smatraju važnim. Pa krenimo s ključnim : što je moda?


Jednostavno rečeno, to je popularan odjevni trend. Moda nosi ono što je trenutno popularno. Trendovi koje većina obožava su oni zbog kojih se osjećamo samopouzdano i uzbuđeno. Osobni stil, garderoba i životni prostor odražavaju trend. A kako modu doživljava naša današnja sugovornica Adriana Ključarić, pročitajte u redovima koji slijede.

Tko je Adriana, čime se bavi i kako bi opisala svoj stil?


Imam 22 godine i studiram medicinu u Rijeci. Iako sam rođena u Zagrebu, djetinjstvo sam provela na Krku. Osim studija krijem veliku ljubav prema crtanju, glazbi i modi. Završila sam glazbenu školu stoga su klavir i pjevanje sastavni dio moje svakodnevice. Također, ne mogu se u potpunosti opisati bez da spomenem veliku ljubav prema putovanjima i svojem Frenchieju Oreu. Moj stil je jednostavan, minimalan, udoban a ponekad i hrabar.Omiljeni kreator ili brend i zašto?


Teško mi je izabrati samo jedan brand tj. jednog kreatora, ali mislim da je u trenutku to Simon Porte Jacquemus. Izuzetno talentiran, mlad i uspješan dizajner, koji mi je u jednu ruku i motivacija da se i ja ponekad ‘trgnem’. Volim njegov jednostavan stil, uz tek ponešto detalja, ali izuzetno originalan. Što je za Vas moda?


Moda za mene podrazumijeva cjelokupno estetsku ekspresiju, ne samo način odijevanja, već cjelokupni ‘lifestyle’. Ono što se naziva modom danas je upravo ono što modna industrija i mediji čine popularnim. A kad uz modu povežeš i svoj osobni stil, kombinacija ima beskonačno, a ono što je meni osobno jako zanimljivo i u čemu uživam je nositi ono što je u trendu na svoj način.Kakvu ulogu imaju modni dodaci u Vašem stilu? Gdje ih kupujete i koji su vam omiljeni?


Uz pravi modni dodatak najbolje zaokružiš cijelokupni outfit, bilo da su to sunčane naočale, lančić, marama, torba…Modne dodatke kupujem bez nekog osobitog plana, najčešće kada nađem nešto što mi se jako sviđa, online ili u trgovini. Najviše volim torbe i naočale i rado ću uložiti više novaca u jedan dobar komad. Što sam starija, uvijek biram kvalitetu iznad kvantitete.Koja Vam je omiljena boja, a koji materijal?


Omiljene boje su mi zemljane, dakle različite nijanse smeđe, bež, tamnozelena i naravno crna. Materijal za zimu iz kojeg se ne skidam je kašmir, a tijekom toplijih dana to je neizostavni pamuk ili lan.Što volite u ljetnoj garderobi, što u zimskoj?


U ljetnoj garderobi mi je bitno da materijali ne sadrže sintetiku, već da sve što nosim je lagano i prozračno. Volim lagane košulje, kratke kombinezone ili košulje-haljine.


Zimi mi je bitno imati dobar kaput, uz mekane dolčevite, a meni najdraži su puloveri od kašmira te dobar par čizama (npr. dr.Martens).Modni savjet koji biste dali čitateljicama?


Najjednostavniji savjet – samo budi svoja. Nemoj se truditi biti nešto što nisi, i uživaj u onome u čemu se dobro osjećaš. Nemoj slijepo pratiti trendove već ubaci nešto svoje u cjelokupno kombinaciju, ali najbitnije- have fun!Volite modu i želite inspirirati naše čitateljice svojim modnim kombinacijama? Odgovoriti na 7 modnih pitanja? Taggajte @life_novi_list na svojim Instagram streetstyle fotkama. Možda iduće nedjelje baš vaš stil posluži kao Modna inspiracija s Instagrama.