Jedinstvena

STREET STYLE INSPIRACIJA Upoznajte Ruskinju koja je očarala Rijeku

Ivana Mavrić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Porijeklom iz Rusije, ova mlada dizajnerica sama kreira svoju odjeću i izrađuje zavodljive i unikatne korzeteOna je prekrasna, drugačija i posebna. Djevojka koja plijeni pažnju gdje god da se pojavi. Svojim jedinstvenim stilom istaknula se među našim brojnim street style fotografijama, a naša Facebook stranica Life Novi list bila je zatrpana brojnim ‘lajkovima’ i komentarima.


Tko je ona? Porijeklom iz Rusije, ova mlada dizajnerica sama kreira svoju odjeću i izrađuje zavodljive i unikatne korzete. Upoznajte Valeriju.


Reci nam nešto više o sebi. Kad si doselila u Rijeku?
Porijeklom sam iz Rusije iz grada Niznij Novgorod. Oduvijek sam znala da ću se jednoga dana odseliti iz Rusije, samo tada još nisam znala da će to biti baš Hrvatska. Moja majka je došla u Hrvatsku po nagovoru svoje tadašnje prijateljice, balerine koja je radila u Riječkom HNK-u, te je na kraju i sama počela tamo raditi. Ubrzo nakon toga i ja sam se doselila u Rijeku i krenula već iduće godine u hrvatsku školu i počela učiti hrvatski jezik koji tada još nisam dobro govorila.


Danas se bavim dizajnom i izradom unikatne odjeće po mjeri i odjeće u malim serijama. Nedavno sam promijenila adresu i trenutno živim u Zagrebu.Imaš zaista jedinstveni stil oblačenja, pomalo darkerski i senzualan. Je li on odraz tvoje osobnosti?


Hvala! Smatram da moj stil je odraz moje osobnosti i realnosti u kakvoj ja sebe sama vidim.


Kreiraš li sama svoju garderobu?


Trudim se što više sama kreirati svoju garderobu, bez obzira na to što se svima nama svakodnevno nameću modni trendovi i to kako bi trebali izgledati. Bez obzira na stilski pravac kojem pripadamo.Što najviše voliš nositi u zimskim mjesecima?


U zimskim mjesecima preferiram nositi kapute pomalo ekstravagantnijih krojeva i dizajna, kojima pridajem posebnu pažnji kako pri dizajniranju, tako i samom procesu šivanja. Najviše volim kada je vuna u pitanju. Često nosim čizme na visoku petu ili combat boots.Koliko pažnje posvećuješ modnim dodacima? Imaš li neke svoje favorite?


Najviše volim srebro, prstenje, ogrlice i broševe. Trenutno ne posjedujem veliku kolekciju, pošto sam sklona gubljenju nakita na putovanjima (smijeh). Najčešće je to nekoliko komada srebrnog prstenja koje uvijek nosim kada idem van.


Baviš se dizajnom. Posebnu pažnju privukle su nam tvoje kreacije korzeta. Koliko je vremena potrebno za izradu jednog korzeta?


Koliko će vremena biti potrebno za izradu jednoga korzeta zaista ovisi o njegovom dizajnu i željama osobe za koju se izrađuje. O tome koliko je složen sam kroj. Ima korzeta koje mogu izraditi u par dana, a za neke mi je potrebno nekoliko tjedana.Kakvu glazbu voliš slušati?


Preferiram industrial, EBM, metal, gothic, darkwave.


Kako provodiš slobodno vrijeme?


Slobodno vrijeme volim provoditi igrajući kompjuterske igrice, tipa World of Warcraft. Volim odlaziti na koncerte i putovati kada imam mogućnost i priliku.Voliš putovanja. Koje si sve destinacije posjetila?


Mogu reći da putujemo od malena. Od neke svoje sedme godine života pa sve dosad imala sam sreću posjetiti neke od destinacija kao što su Indija, Bugarska, Turska, Egipat, Švicarska, Španjolska, Portugal, Belgija i Beč. U neke od tih destinacija sam se vraćala više puta. Trenutno se pripremam za putovanje na Bali idući mjesec.Što misliš o modnom stilu Riječanki?


Ne volim generalizirati stilove te njihovu pripadnost određenom podneblju. Rekla bih da ima lijepo obučenih žena, isto kao i ovdje u Zagrebu ili bilo gdje na svijetu, ima onih koji imaju neki osobni stil ili pak onih koji slijepo prate modu. Znam da je Rijeka nekada bila grad rocka i to je ono što mi se nekada sviđalo, no čini mi se da se to dosta promijenilo u zadnjih nekoliko godina.Foto: Vedran Karuza


street style, rijeka street style