Licence polaznicima

Promovirane nove generacije Domančićevih terapeuta

Svjetlana Hribar

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić

Licenca vam od danas omogućava rad iako u Hrvatskoj još ne postoji Zakon o komplementarnoj mediciji, kojem su vrata ipak otvorena Zakonima EU. Želim vam da pošteno i časno radite ovaj posao!- zaključio je Zdenko DomančićOPATIJA U nazočnosti pedesetak članova udruge „Bioterapija po metodi Zdenka Domančića“, u opatijskom hotelu „Adriatic“, jučer su promovirani  terapeuti prve i druge generacije Bioterapije po metodi Zdenka Domančića, a dvadeset i četvorici su uručene licence za rad. U jutarnjim satima održana je izvanredna Skupština Udruge, koju je utemeljio Zdenko Domančić i njegovi istaknuti terapeuti 2012. godine.


U bazi podataka na internet stranici (www.zdenko.domancic.com) nalaze se relevantni podaci o udruzi Bioterapija po metodi Zdenka Domančića te imena  svih terapeuta nositelja licence, ali i podaci o Ustanovi za obrazovanje odraslih Program plus,  dizajniranoj tako da institucionalizira  jednu od najpoznatijih metoda energetske terapije – Bioterapije po metodi Zdenka Domančića – te kroz ciklus osposobljavanja terapeuta osigura kvalitetan nivo obrazovanja.


Licenciranje terapeuta pokrenuto je prošle godine, upravo iz razloga da bi se izbjeglo nestručno djelovanje. Tako su 12. prosinca, na Bledu licence dobili prvi polaznici Programa plus koji već djeluju diljem regije, a jučer, u Opatiji, Zdenko Domančić uručio je licence ostalim polaznicima prve i druge generacije obrazovnog sustava Program Plus. Time je završilo njihovo formalno obrazovanje, što im omogućava otvaranje JDO u okviru kojeg mogu obavljati terapiju.
Čestitajući im, Zdenko Domančić je rekao:


– Vremenom i radom mnogi među vama postići će domete mojih najbližih terapeuta. Licenca vam od danas omogućava rad iako u Hrvatskoj još ne postoji Zakon o komplementarnoj mediciji, kojem su vrata ipak otvorena Zakonima EU. Želim vam da pošteno i časno radite ovaj posao!- zaključio je Zdenko Domančić.


Ustanova Program Plus, koja je nositelj obrazovnog procesa, već je uspostavila partnertsvo s Medicinskim i Ekonomskim fakultetom u Rijeci te Fakultetom  za ugostiteljstvo  i turizam  u Opatiji, s ciljem stvaranje samoodrživog subjekta profesionalnih i socijalnih statusa terapeuta Bioterapije po metodi Zdenka Domančića.


Nakon skupštine udruge Bioterapija po metodi Zdenka Domančića, stručna predavanja održali su dr. prof. Marinko Učur koji je govorio o postupku  i značaju licenci za terapeute Bioterapije po metodi Zdenka Domančića,  prof. dr. Ljubo Ristovski u svom je izlaganju povezao radiesteziju i bioterapiju, a prof. dr. Vidoje Vujić, predsjednik Županijske komore Rijeka govorio je o budućnosti komplementarne medicine u PGŽ.


Istaknuo je zadovoljstvo što su obrazovanje i strategija razvoja zdravstvenog turizma pokrenuti upravo na prostoru gdje se više od 150 godina zdravstveni turizam događao – neusustavno. Zahvaljujući radu Ustanove Prostor Plus i Udruge „Bioterapija po metodi Zdenka Domančića“, u Hrvatskoj će područje bioterapije uskoro u potpunosti biti regulirano zakonom, čemu je sustav obrazovanja bitno pridonio. Licencom Bioterapije po metodi Zdenka Domančića, jučer promovirani terapeuti ulaze na tržište rada.