Čarobne priče

Preporučili knjižničari: Ovih sedam slikovnica pravi su izbor za naše bebe i predškolce

P. N.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pjesmice i brojalice, problemske i terapeutske slikovnice, zbirke za laku noć i prekrasne, poučne priče samo su dio liste najljepših slikovnica i zbirki za najmlađeNedavno smo pisali o važnosti čitanja djeci od rođenja, a danas vam donosimo prijedloge najboljih slikovnica za bebe i malu djecu predškolskog uzrasta po preporuci knjižničara. Naći će se za svakoga ponešto: od problemskih i terapeutskih slikovnica koje će pomoći vašem djetetu da prevlada prepreke, do umirujućih priča za laku noć, prekrasnih ilustracija i priča o životinjama koje će razbuditi maštu vašeg malog čitatelja.


1. Iš’o medo u dućan, oslikala Željka MezićPrekrasna slikovnica pjesmica i brojalica za najmlađe s čarobnim ilustracijama koje je oslikala naša poznata ilustratorica Željka Mezić očarat će male bebe jednako kao i veću djecu, a vi ćete se prisjetiti svih pjesmica iz vašeg djetinjstva.


2. Iva se skriva, Fiona Woodcock

I sami znate koliko se djeca raduju igri skrivača i koliko vole otkrivati skrivene stvari. Iva i njezini prijatelji također se obožavaju igrati skrivača, no Iva uvijek pobjeđuje. Ne može si pomoći, jednostavno je predobra u tome, ali pritom zaboravlja da se u igri s prijateljima mora prilagoditi i njihovim željama. Važna lekcija u socijalizaciji vješto je skrivena u ovim prekrasnim ilustracijama i poučnoj priči.


3. Laku noć, Leslie PatricelliOva vesela i duhovita slikovnica olakšat će svakom djetetu, ali i roditelju odlazak na spavanje.


4. Ježić je tužan jer nije pobijedio u igri, T. Gjurković, T. KneževićOvu problemsku slikovnicu napisale su diplomirane psihologinje. Slikovnica je dio serijala, a u ovoj knjizi fokus priče je dječja tuga i frustracija zbog neuspjeha u igri. Slikovnica spada u tzv. terapeutske priče uz dodatak za savjetima za roditelje kako pomoći djetetu da savlada frustraciju zbog gubitka u igri.


5. Velika knjiga priča o životinjama, PlanetopijaZbirka sadrži osam priča o životinjama iz šume, džungle i dvorišta. Priče su idealne za zajedničko čitanje, a poruka svake priče pomoći će djetetu da lakše razumije sebe i svijet oko sebe. Zbirka sa prekrasnim ilustracijama idealan je izbor za čitanje prije spavanja.


6. Velika knjiga priča za laku noć, skupina autoraOva zbirka sadrži osam prekrasno ilustriranih i jednostavnih priča idealnih za zajedničko čitanje prije spavanja. Šarmantni zec Skočko i prekrasna vidra koja se uvijek htjela držati za ruke i zaposlena vjeverica samo su neki od likova koji će vas osvojiti na prvi pogled.


7. Žirafe plesati ne znaju, Giles AndreaeVišestruko nagrađivani britanski književnik Giles Andreae i izvanredni autor Guy Parker zaslužni su za ovu prekrasnu priču šarenih ilustracija o žirafi Žiru koji nije znao plesati, a toliko je htio biti dio svečanog plesa koje održavaju životinje u džungli. Sve dok ne sretne Cvrčka koji će mu reći kako glazba može biti sve što se osjeća u duši, a naš Žiro počinje plesati i svojim plesom zadivi sve životinje.


Svatko od nas plesati znadeKad pronađe glazbu koja ga pokreće.”

Izvor: čitajmi.info


slikovnice za najmlađe, problemske slikovnice, priče za laku noć