Samo za hrabre

Pogledajte kako izgleda najveći podvodni restoran na svijetu

Ivana Mavrić

Foto: @jonastjersland Instagram

Foto: @jonastjersland Instagram

Restoran Under na jugu Norveške prvi je podvodni restoran u EuropiVečera u 18 sljedova uz čarobne prizore podvodnog svijeta? Da, i to je moguće, usudite li se kročiti u ovaj neobični restoran koji je proglašen jednim od najvećih arhitektonskih dostignuća današnjice. Napola uronjen u more, restoran Under nalazi se na dubini od pet metara ispod razine mora s kojeg se pruža panoramski pogled na podvodni svijet.


Betonska struktura restorana gostima pruža potpunu sigurnost čak i u najtežim vremenskim uvjetima, a upravo tada očekuje ih nezaboravno iskustvo pogleda na uzburkano more i ples valova pod kišnim kapima.


Ovaj arhitektonski biser prostire se na 34 metra, a ideja vodilja norveških arhitekata iz studija Snøhett bila je stvoriti oblik sličan periskopu, dok sama konstrukcija funkcionira kao veliki prirodni morski greben kojeg će s vremenom naseliti školjke i alge kako bi na taj način građevina minimalno utjecala na okoliš.
Jelovnik se, pogađate, sastoji ponude svježih riba i morskih plodova iz arhipelaga, a za ultimativno gastronomsko iskustvo pobrinut će se vrhunski chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen iza kojeg stoji iskustvo rada u najprestižnijim restoranima na svijetu.


Poželite li doživjeti jedinstveno iskustvo uživanja u gurmanskim jelima uz najljepše prizore podvodnog svijeta, imajte na umu kako niste jedini: večeru u ovom restoranu morat ćete rezervirati barem šest mjeseci unaprijed.Foto: Instagram


podvodni restoran, norveški restoran pod vodom