Foto: Pixabay
Sljezovi kolačići savršena su slatka poslastica koja se topi u ustima, a odličan su dodatak kakau ili toploj čokoladi
Stižu nam hladni dani i nema ljepšega nego zavući se ispod tople deke, gledati film i polako ispijati topli napitak. A tko može odoljeti sljezovim kolačićima? Fini i mekani poput oblaka, mogu se jesti samostalno ili ih možete staviti u toplu čokoladu ili kakao za potpuno uživanje.
Sastojci:
3 paketića želatine u prahu
1 šalica hladne vode
1 ½ šalice šećera
1 šalica meda
¼ žličice soli
2 žlice ekstrakta vanilije
šećer u prahu
Priprema:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte želatinu s pola šalice hladne vode. Stavite sa strane.
2. U posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, med, sol i preostalu hladnu vodu. Kuhajte na srednje jakoj vatri često miješajući dok se šećer ne otopi. Pojačajte vatru dok sirup ne dosegne 115 stupnjeva, koristite kuhinjski termometar.
3. Maknite sirup s vatre. Miksajući na maloj brzini, polako dodajte šećerni sirup u želatinu. Pojačajte brzinu i miksajte 15 minuta do guste smjese. Dodajte vaniliju i dobro izmiksajte.
4. Kalup za pečenje obložite plastičnom folijom i pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu u kalup, poravnajte i prekrijte šećerom u prahu.
5. Pustite preko noći da se ohladi na otvorenom ili stavite u frižider na 5 sati.
6. Kolačiće prebacite na dasku za rezanje. Koristeći oštar nož, režite na pravilne kockice i odrezane stranice uvaljajte u šećer u prahu.
7. Kolačiće stavite u zatvorenu posudu na sobnu temperaturu najviše 3- 4 dana.
Izvor: thekitchenismyplayground.com
Foto: aamulyaa, leisurelydoesit Instagram