Koronavirus

Slovenci svoje putnike s kruzera Diamond Princess poslali u ‘kućnu’ karantenu

Hina

Foto Italian Ministry of Defence/Handout via REUTERS

Foto Italian Ministry of Defence/Handout via REUTERS

Oni su odmah nakon dolaska testirani na novi koronavirus, a analiza je pokazala negativan rezultat, prenose u subotu slovenski mediji



LJUBLJANA Četvero Slovenaca s kruzera Diamond Princess, koji su se u četvrtak i subotu vratili, karantenu će provesti u svojim domovima jer zdravstveni stručnjaci to smatraju dovoljnom mjerom zaštite.


Oni su odmah nakon dolaska testirani na novi koronavirus, a analiza je pokazala negativan rezultat, prenose u subotu slovenski mediji.


Njihovo stanje pratit će epidemiolozi a tijekom karantene neće smjeti ni s kim kontaktirati nego će im se potrepštine ostavljati pred vratima.




Epidemiolozi ocjenjuju da je karantena kod kuće u njihovom slučaju dovoljna mjera, što bi se promijenilo u slučaju da nova testiranja pokažu prisutnost koronavirusa.


Dvoje Slovenaca s kruzera za koje su testovi pokazali da su inficirani novim koronavirusom i dalje se nalaze u bolničkoj karanteni u Japanu, trenutno se dobro osjećaju i u svakodnevnom su kontaktu sa infektolozima u domovini, prenijeli su mediji.