Požar

Požar u policijskoj postaji u Velikoj Kladuši: Ozlijeđen migrant i tri policajca

Hina

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL



Jedan ilegalni migrant teško je ozlijeđen, a trojica policajaca zadobili su lakše ozljede u požaru koji je izbio u policijskoj postaji u Velikoj Kladuši, potvrdila je u ponedjeljak glasnogovornica MUP-a Unsko-sanske županije Snežana Galić.


Incident se zbio u nedjelju navečer nakon što su policajci priveli dvojicu migranata osumnjičenih za sudjelovanje u krađi.


Kako je Galić pojasnila lokalnim medijima migranti, migranti su bili pod utjecajem alkohola te su odbijali svaku suradnju s policijom pa su privedeni u policijsku postaju i tamo smješteni u dvije odvojene zatvorske ćelije.




Nešto prije 21 sat izbio je požar u jednoj od njih pri čemu je teške opekline zadobio pritvoreni migrant, a policajci koji su su se tamo nalazili otrovali su se dimom.


Gasitelji koji su tamo ubrzo stigli lokalizirali su požar nakon sat vremena, a ozlijeđeni migrant smješten je na liječenje u Županijsku bolnicu u Bihaću.


»U tijeku je očevid i tek nakon toga znat ćemo kako je došlo do požara«, kazala je Galić.


Na području Unsko-sanske županije i dalje boravi više tisuća ilegalnih migranata, koji iz tog dijela BiH pokušavaju nastaviti put ka Hrvatskoj.


Smješteni su uglavnom na području Velike Kladuše te u okolici Bihaća, gdje je u tijeku podizanje novog velikog prihvatnog centra u nekadašnjim pogonima tvornice »Bira«.


Tamo je trenutačno smještaj osiguran za oko 1300 osoba, a moguće je dodatno proširenje smještajnih kapaciteta.