Nestlé

Porast svjetske populacije traži promjene u prehrani

Hina

Foto Pixabay.com

Foto Pixabay.comNestlé, jedan od najvećih svjetskih prerađivača hrane, smatra da će porast svjetske populacije zahtijevati prilagodbu ljudske prehrane smanjenjem potrošnje šećera, soli i mesnih proizvoda.


»Imamo 7,5 milijardi ljudi, a stanovništvo i dalje raste pa treba jesti više povrća, žitarica, a manje šećera i mesnih proizvoda«, rekao je izvršni potpredsjednik i šef Nesteovih operacija u Americi Laurent Freixe.


Ograničeni prirodni resursi i rastući javnozdravstveni problem pretilosti stoje iza promjena koje Freixe smatra potrebnim.
Također je naveo rastuću svijest javnosti o procesu proizvodnje hrane, kao i o pitanjima kao što su dječji rad i krčenje šuma.


Freixe je također rekao da u svijetu raste svijest javnosti o sirovinama koje se koriste za proizvodnju hrane.


»Puno je više senzibiliteta o tom pitanju svugdje, ne samo u Europi ili SAD-u. U povezanom smo svijetu, ljudi imaju pristup informacijama, potrošači žele znati odakle dolaze sirovine«, rekao je on.


Nestlé je najveći svjetski kupac kave, šećera, kakaa i mlijeka. Iz te tvrtke kažu kako jasno poručuju dobavljačima da ne kupuju sirovine koje su proizvedene na nedavno iskrčenim šumskim područjima ili na kojima je prijavljen dječji rad.