Potresno svjedočanstvo

Nezadovoljni ste hrvatskim zdravstvom? Mlada Britanka umrla u bolovima od korone jer – nije prioritet za bolnicu

P. N.

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Ostala je bez daha, povraćala i imala bolove u želucu. Dok sam razgovarao s njima, postajalo joj je sve gore, a oni su mi rekli da je polegnem na pod i izravnam. Bolničar je stigao iduće jutro, ali je nakon pregleda rekao da je neće hospitalizirati, jer nije prioritet, tumačiNezadovoljni ste hrvatskim zdravstvom? Mlada Britanka umrla u bolovima jer - nije prioritet za bolnicu



Teze da koronavirus Covid-19 nije smrtonosan po mlađe ljude svakim danom sve više padaju u vodu, a o tome svjedoči i slučaj 36-godišnje Britanke Kayle Williams, majke troje djece, koja je preminula ovog vikenda, nakon što joj je telefonom rečeno da o sebi – brine kod kuće.


Njezin suprug Fabian Williams ispričao je za The Guardian kako je patila od visoke temperature, kašlja, a imala je i jake bolove u prsima i želucu. Sve je počelo u petak, kada je i nazvao hitnu službu.


– Ostala je bez daha, povraćala i imala bolove u želucu. Dok sam razgovarao s njima, postajalo joj je sve gore, a oni su mi rekli da je polegnem na pod i izravnam. Bolničar je stigao iduće jutro, ali je nakon pregleda rekao da je neće hospitalizirati, jer nije prioritet, tumači.




Idućeg dana, stanje joj se pogoršalo. Suprug priča da joj je pomogao da se odjene i dao joj juhu. Nakon kratkog vremena se vratio u sobi u kojoj je odmarala i našao je u – beživotnom stanju.


– Odmah sam nazvao hitnu, gdje mi je rečeno da joj stavim ruke na prsa. Malo kasnije su stigli, ali nisu je više uspjeli oživjeti, završava potresnu ispovijest Fabian Williams.


No priča tu ne prestaje. Nakon što su odnijeli tijelo preminule supruge, njemu je rečeno da se mora samoizolirati.


– Nisu mi rekli ništa drugo. Ja sam dijabetičar i uzimam inzulin. Sve što znam je da moram biti u samoizolaciji, ali nitko nije spomenuo da će me testirati, dodao je.