Strava u Indiji

Monstruozni zločin pomno su isplanirali: Tinejdžericu otelo, drogiralo i stravičnih 8 sati silovalo 12 muškaraca

P. N.

Foto ilustracija V. Karuza

Foto ilustracija V. Karuza

Istraga oko događaja pokazuje da je obitelj poznavala trojicu osumnjičenih napadača, od kojih je jedan pripadnik vojske zbog čega je slučaj dobio još više medijske pažnje.



Indija je još jednom postala poprište gnusnog zločina protiv žena, a žrtva je ovog puta 19-godišnja djevojka koju su na autobusnoj stanici otela, drogirala, a potom 8 sati silovala dvanaestorica muškaraca, prenosi Daily Mail.


Premda je preživjela ovaj stravičan napad, mlada se djevojka nalazi u bolnici na intenzivnoj njezi jer je podnijela teže ozlijede leđa, ramena i spolovila.


Istraga oko događaja pokazuje da je obitelj poznavala trojicu osumnjičenih napadača, od kojih je jedan pripadnik vojske zbog čega je slučaj dobio još više medijske pažnje.




„Ako je vojno osoblje uključeno u ovaj zločin, osigurat ćemo da ta osoba bude uhvaćena i obilježena kao silovatelj. Mi ne štitimo kriminalce.”, rekao je indijski general Cherish Mathson za NDTV.


Pretpostavlja se da je cijeli zločin nad tinejdžericom prethodno temeljito isplaniran. Djevojka je odvedena s autobusne postaje u Mahendergarhu nakon što su joj dvojica osumnjičenih ponudila vode, za koju se sumnja da je u njoj bila podmetnuta droga.


Odveli su je u 40-ak kilometara udaljenu kuću gdje ih je dočekalo 10 preostalih muškaraca, nakon čega je uslijedilo monstruozno osmosatno silovanje. Nakon toga, silovatelji su je odveli natrag na autobusnu stanicu odakle su nazvali njenu obitelj da dođe po nju.


Premda su u javnost puštene slike triju poznatih počinitelja, policija još nije počela s uhićenjima.


Indiju javno tresu ovakvi zločini nad ženama od 2012. godine, kada je mladu ženu silovala skupina muškaraca u autobusu tijekom vožnje u New Delhiju. Napad je pokrenuo lavine javnih optužbi, što u Indiji što u svijetu, na ovu vrstu seksualnih prijestupa koji su godinama bili prešućivani i sakrivani od strane šire javnosti.