Najveći napad

Facebook opet napadnut: Hakeri pristupili imenima, email adresama i brojevima 29 milijuna korisnika

P. N.

Reuters

Reuters

Hakeri su pristupili imenima, email adresama i telefonskim brojevima 29 milijuna korisnikaPodaci gotovo 30 milijuna korisničkih računa ukradeni su u najvećem hakerskom napadu na Facebook u povijesti ove društvene mreže, potvrdila je tvrtka Marka Zuckerberga, piše Index.


Iz Facebooka nisu imenovali počinitelja, ali su izjavili da FBI “aktivno istražuje tko je počinio napad” te da su apelirali na njih da ne raspravljaju o tome tko bi mogao biti iza ovog napada.


Tvrtka je već ranije objavila da su podaci oko 50 milijuna korisnika bili izloženi zbog sigurnosne rupe zahvaljujući kojoj su hakeri ukrali lozinke pomoću kojih su mogli pristupiti njihovim profilima.
 


No dosad nije bilo jasno koliki broj podataka je iskorišten, a nakon što su na službenom blogu objavili kako su hakeri imali pristup brojevima telefona i mailovima više od 29 milijuna korisnika, svjetski mediji nazvali su to najvećim hakerskim napadom na Facebook ikad.


Hakeri su pristupili imenima, email adresama i telefonskim brojevima 29 milijuna korisnika. Od tih 29, hakeri su se domogli i dodatnih podataka: spola, grada u kojem žive, rođendana, podataka o uređaju s kojeg pristupaju Facebooku, zadnjih 10 mjesta na kojima su se “prijavili” na Facebooku i zadnjih 15 pretraga. Za još milijun korisnika hakeri su pokušali, ali nisu uspjeli doći ni do kakvih podataka.