Epidemija

Drugi smrtni slučaj od koronavirusa u BiH: U Sarajevu preminula žena

Hina

Reuters

Reuters

Preminula je žena koja je imala 52 godine a u jedan od sarajevskih domova zdravlja primljena je s visokom temperaturom



SARAJEVO Žena koja je bila zaražena koronavirusom preminula je u utorak u Sarajevu što je drugi smrtni slučaj u Bosni i Hercegovini prouzročen epidemijom Covida-19, izvijestili su iz Kliničkog centra sarajevskog sveučilišta u kojemu je provedeno testiranje.


Preminula je žena koja je imala 52 godine a u jedan od sarajevskih domova zdravlja primljena je s visokom temperaturom. Liječnička intervencija nije dala rezultate. Ona je navodno bila u kontaktu s kćeri koja je doputovala iz Italije i pretpostavlja se kako je bila prenositeljica virusa. Ranije tijekom dana u bolnici u Mostaru umro je muškarac koji je također bio zaražen koronavirusom.


Zamjenik ministra zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez je novinarima u utorak kazao kako uzrok smrti muškarca koji je u subotu umro u bolnici u Bihaću ipak nije bila zaraza virisom SARS-CoV-2 kako se ranije nagađalo. Ukupni broj zaraženih koronavirusom u BiH u utorak je prešao brojku od 170 a u cijeloj zemlji pod zdravstvenim nadzorom je više od 15 tisuća osoba.




Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je kako je Europska unija njegovoj zemlji odobrila paket od 28 milijuna eura pomoći namijenjen borbi protiv epidemije prouzročene koronvirusom. Dodatnih 40 milijuna eura BiH bi uz europskih fondova trebala dobiti kao pomoć za gospodarstvo koje je i u toj zemlji već suočeno s teškim posljedicama pandemije.