Povećanje plaća

Valamar Riviera svim zaposlenima jamči neto primanja od minimalno 5.000 kuna

Hina

NL arhiva

NL arhiva

»Odluku o povećanju minimalnih primanja s 4.000 na 5.000 kuna za sve djelatnike, tzv. 'Valamar jamstvo', Uprava Valamara donijela je danas sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), a stupa na snagu s 1. travnja ove godine«, navodi se u priopćenju



ZAGREB Hotelska kompanija Valamar Riviera svim zaposlenima jamči minimalna neto primanja od 5.000 do 7.500 kuna, a odluka o povećanju minimalnih primanja stupit će na snagu početkom travnja, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.


»Odluku o povećanju minimalnih primanja s 4.000 na 5.000 kuna za sve djelatnike, tzv. ‘Valamar jamstvo’, Uprava Valamara donijela je danas sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), a stupa na snagu s 1. travnja ove godine«, navodi se u priopćenju.


To znači da će od travnja svi djelatnici koji rade puno radno vrijeme imati zajamčena primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno, kažu iz Valamara.




»U dogovoru sa socijalnim partnerima, Valamar će u potpunosti porezna rasterećenja za sezonski rad uložiti u povećanje neto primanja djelatnika. Osim samog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske osiguran je kvalitetan smještaj uz tri topla obroka dnevno na trošak poslodavca«, poručuju iz te tvrtke.


Ove godine Valamar otvara i četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom »Kuća Valamar» te će tako sezonski radnici biti smješteni u Rapcu, na otoku Krku i u Poreču.


»U procesu smo zapošljavanja sezonskih radnika za ovu godinu i zadovoljni smo što nam se velik broj djelatnika vraća i sve više raste zanimanje za rad u našim objektima. U hotele za zaposlenike u zadnje smo dvije godine uložili smo više od 60 milijuna kuna, a porezno rasterećenje davanja za smještaj i topli obrok u potpunosti smo usmjerili na povećanje plaća svih djelatnika. Osigurali smo i dodatna sredstva za postizanje minimalnih primanja od 5.000 kuna neto«, ističe Valamarova potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Ivana Budin Arhanić.


Dodaje i da su u Valamaru i djelatnici jednako važni kao i gosti te nastavljaju ulagati i u materijalna prava, uvjete rada, kao i edukaciju nužnu za razvoj karijera.


Iz te kompanije iznose i podatak da su za 2018. osigurali 1.200 ugovora za stalnog sezonca i 400 novih ugovora za stalni radni odnos.


Valamar Riviera je najveći poslodavac u hrvatskom turizmu, koja će ove godine zapošljavati 6.600 djelatnika i otvoriti 600 novih radnih mjesta u 30 hotela i 15 kampova od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, navode iz te hotelske tvrtke.