Mercedes - Benz

U Imotskom se gradi neobični spomenik: “Imoćanin bez Mercedesa nije Imoćanin”

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Kameni spomenik će u prirodnoj veličini prikazati model kultne 115-ice. 

REUTERS  prenosi da „grad na jugu Hrvatske čiji su stanovnici opsjednuti autima Mercedes-Benz“ planira napraviti spomenik ovom njemačkom autu kao simbol uspjeha lokalnom stanovništvu”.


Dnevnik javlja da je kamen temeljac položen, a u imotskom će se kamenu izgraditi kultna 115-ica u prirodnoj veličini.




”Ovo je zaslužio Imotski, ali zaslužio je i Mercedes jer Imoćanin bez Mercedesa nije Imoćanin”, smatra Ante Dodig iz Imotskog.


Prema Ivanu Topiću, predsjedniku Old timer kluba Imotski, polovica od ukupno 16 tisuća registriranih auta u Imotskom su Mercedesi.


Dodaje i da je cilj projekta ući u Guinnessovu knjigu rekorda, okupljanjem najvećeg broja Mercedesovih automobila na jednom mjestu, u rujnu ove godine.


Reuters prenosi da je tijekom 1960-ih i 1970-ih godina, mnogo ljudi iz Imotskog otišlo zbog posla u Zapadnu Njemačku. Kada bi se vraćali u posjet ili bi se odlučili preseliti natrag u rodni kraj, dolazak Mercedesom bi bio znak uspjeha.




Spomenik će se graditi od kamena, a trošak se procjenjuje na gotovo pola milijuna kuna.


Topić naglašava da su polovicu prikupili donacijama, te da su gradske vlasti i gradonačelnik bili široke ruke. Dodaje i da će spomenuto okupljanje za pokušaj ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda u rujnu, također donijeti dodatan izvor sredstava.