Sesvetski Kraljevac

Svećenik zaražen koronavirusom: Služio je mise. Zaražen je jedan župljanin. Vjernici pozvani u samoizolaciju

P. N.

snimio Vedran Sitnica / Zadarski list

snimio Vedran Sitnica / Zadarski list

Sada je važno da spriječimo moguće širenje i da zaštitimo jedni druge kroz samoizolaciju. Lijepo molim da se ova poruka proslijedi našim župljanima preko grupa i kontakata. U molitvi povezani, stoji u obavijesti župnika Letinčića.



Među zaraženima koronavirusom nalazi se i svećenik iz Sesvetskog Kraljevca, koji je posljednjih nekoliko dana, ne znajuću da je zaražen, služio mise. Župnik župe Isusova uskrsnuća Vlado Letinčić stoga je pozvao na izolaciju sve koji su kontaktirali sa umirovljenim 75-godišnjim svećenikom.


Zaraza koronavirusom potvrđena je i kod jednog župljanina, koji je kontaktirao sa zaraženim svećenikom.


– Dragi i poštovani župljani župe Sesvetski Kraljevec. Pošto je testiranjem na COVID-19 (koronavirus) utvrđeno da su dvije osobe pozitivne: don M.A., umirovljeni svećenik i gospodin M.Ć., izvanredni djelitelj pričesti. Slijedom navedenog, SVI koji smo unazad 20 dana na bilo koji način bili u kontaktu s gore navedenima moramo ići u samoizolaciju i javiti se svojim liječnicima opće medicine koji će prema potrebi (ukoliko i sami imamo neke simptome) obavijestiti epidemiološke službe. Sada je važno da spriječimo moguće širenje i da zaštitimo jedni druge kroz samoizolaciju. Lijepo molim da se ova poruka proslijedi našim župljanima preko grupa i kontakata. U molitvi povezani, stoji u obavijesti župnika Letinčića.