Hitna sjednica

REVIZIONIZAM Programsko vijeće HRT-a raspravljat će o emisiji u kojoj se negiralo zločine u Jasenovcu

Siniša Pavić

Foto Robert Anić / PIXSELL

Foto Robert Anić / PIXSELL

U kome pravcu će krenuti rasprava koja će se isključivo baviti činjenicom da se u emisiji javnog servisa pokušao umanjiti, ako ne i negirati, zločin u Jasenovcu, što može učiniti tijelo HRT-a koje dalje od upozorenja i nema prevelikih ovlasti



Najnoviji prisavski propust, priča o emisiji “Dobar dan, Hrvatska” i gostovanju Igora Vukića kojem je dano na desetke minuta da promovira svoju knjigu “Radni logor Jasenovac”, dobiti će svoj nastavak u ponedjeljak i to na izvanrednoj i hitno sazvanoj sjednici Programskog vijeća HRT-a.


Kako stoji u pozivu što su ga u petak odaslali s HRT-a, sjednica ima samo jednu točku dnevnog reda: “Rasprava o programskom sadržaju emitiranom dana 30. svibnja 2018. godine na programskom kanalu HTV1 u emisiji Dobar dan, Hrvatska – gostovanje Igora Vukića.”


U kome pravcu će krenuti rasprava koja će se isključivo baviti činjenicom da se u emisiji javnog servisa pokušao umanjiti, ako ne i negirati, zločin u Jasenovcu, što može učiniti tijelo HRT-a koje dalje od upozorenja i nema prevelikih ovlasti, što će na eventualne kritike odgovoriti i koje poteze povući Ravnateljstvo HRT-a, teško je predvidjeti.




Podsjetiti tek valja kako se HRT dan nakon emisije ogradila od stajališta iznesenih u emisiji, kako su se čelnici HRT-a požurili kazati da osuđuju sve počinjene ratne zločine pa i one počinjene na području nekadašnjeg koncetracionog logora Jasenovac te kako su s HRT-a poručili da su svi zaposlenici HRT-a, novinari i urednici, obavezni poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske.