Dovršena istraga

Priveden napadač na Pupovca: Za napad hranom osumnjičen majstor borilačkih vještina i bivši sparing partner Cro Copa

Hina

»Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 36-godišnjak 28. rujna ove godine, u 14,10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na 63-godišnjega saborskoga zastupnika čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je osumnjičenog 36-godišnjaka, uz optužni prijedlog, dovela na Prekršajni sud u Zagrebu«, istaknuto je u priopćenju PU zagrebačke.



 Policijski službenici Policijske uprave (PU) zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom i uz optužni prijedlog doveli ga na Prekršajni sud zbog sumnje da je 28. rujna počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, bacivši na zagrebačkoj tržnici Dolcu ostatke hrane na saborskoga zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca.


Kako piše Jutarnji  za napad na Pupovca osumnjičen je Saša Mučnjak (36), vlasnik ljubičastog BJJ pojasa iz Gračana, koji je svojevremeno bio sparing partner Mirku Filipoviću Cro Copu, a s kojim se razišao još 2011. godine, a nakon toga je otišao “preko bare” i bio i sparing partner Stipi Miočiću.


»Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je 36-godišnjak 28. rujna ove godine, u 14,10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na 63-godišnjega saborskoga zastupnika čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je osumnjičenog 36-godišnjaka, uz optužni prijedlog, dovela na Prekršajni sud u Zagrebu«, istaknuto je u priopćenju PU zagrebačke.Srpsko narodno vijeće (SNV) je 28. rujna priopćilo da su saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti istoga dana oko 14 sati na zagrebačkome Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane, ocijenivši to kao manifestaciju mržnje. SNV je u priopćenju naveo da su u vrijeme napada između 14 i 14,10 sati SDSS-ov predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac i predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a Boris Milošević prolazili pored bistroa »Amfora» na Dolcu iz smjera ribarnice prema Trgu bana Josipa Jelačića. Pupovac je u jednom trenutku osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća ruke, a kada se okrenuo vidio je da je pogođen s većim i manjim ostacima hrane, od kojih su se neki zadržali na njegovu mantilu, a neki krupniji odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku na tlu. Prema jačini i preciznosti udarca Pupovac je pretpostavio da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana »Amfora«.»Ovo nije prvi verbalni ni fizički nasrtaj na predsjednika SDSS-a i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca, ali jest prvi koji je uključivao i jednoga od njegovih najbližih stranačkih suradnika, Borisa Miloševića. S obzirom da se napad dogodio pred brojnim ljudima i na mjestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih«, istaknuto ju priopćenju 28. rujna. SNV smatra da je cilj napada, po načinu izvođenja, otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizička ugrozu Pupovca i Miloševića.