Hristos se rodi

Predsjednica i premijer čestitali Božić pravoslavnim vjernicima

Hina



Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku vjernicama i vjernicima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru i Njegovom Visokopreosveštenstvu gospodinu Porfiriju Periću.


»Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom ‘Mir Božji, Hristos se rodi’ srdačno čestitam Božić sa željom da mir ovog blagdana uđe u svako srce i svaki dom te da ga svi provedu okruženi ljubavlju svojih najmilijih«, navodi se u predsjedničinoj čestitki vjernicama i vjernicima.


»Tradicijskim pozdravom ‘Mir Božji, Hristos se rodi’ srdačno čestitam Božić Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj i želim svako dobro u 2018. godini. Radost Božića kao blagdana mira, obiteljskog i vjerničkog zajedništva neka nam svima bude svjetlo na putu izgradnje svakog dobra naše zajedničke domovine Hrvatske«, navodi se u čestitki koju je predsjednica uputila Njegovom Visokopreosveštenstvu gospodinu Porfiriju Periću.




Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u petak je u svoje i ime Sabora uputio čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru. 


»Božić je najradosniji dan u godini za sve koji iskreno vjeruju i poštuju Isusa Krista. Stoga želim da vam proslava Kristovog rođenja protekne u vjeri, radosti, miru, ljubavi, privrženosti, obiteljskom zajedništvu te u duhu dijeljenja, međusobnog uvažavanja, povjerenja i tolerancije. Mir Božji – Hristos se rodi!«, navodi Jandroković u čestitki.


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je u petak čestitku vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.


»U ime Vlade i osobno svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva. U duhu radosne poruke Isusova rođenja, koja obnavlja i hrabri pred svim životnim izazovima potičući istinske vrijednosti ljubavi i pomirenja te međusobnoga poštovanja, svima želim blagoslovljen Božić«, stoji u čestitki.


»Neka je mir i veselje svakome domu i svakoj obitelji«, poručio je premijer Plenković, uz tradicionalni pozdrav »Mir Božji, Hristos se rodi!«.